România, din postura de graniţă externă a UE, se confruntă cu ameninţări atipice si complexe, de aceea cooperarea SRI cu DIICOT este esenţială pentru securitatea românilor, într-o lume care nu mai este de mult timp predictibilă sau sigură, a declarat joi directorul SRI, Eduard Hellvig.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Serviciului Române de Informaţii (SRI) a spus că a ţinut să fie prezent la bilanţul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organiziată şi Terorism (DIICOT) pentru a sublinia că parteneriatul dintre cele două instituţii este foarte important.

“România, din postura de graniţă externă a UE, se confruntă cu ameninţări atipice şi complexe. De aceea, cooperarea SRI cu DIICOT este esenţială pentru securitatea românilor, într-o lume care nu mai este de mult timp predictibilă sau sigură”, a mai spus Hellvig.

Şeful SRI a subliniat că terorismul, migraţia ilegală, criminalitatea informatică, radicalizarea traficului de droguri sau alte reţele de crimă organizată au atins, din păcate, cote alarmante, care obligă la asigurarea unei capacităţi sporite de adaptare şi de reacţie rapidă.

“În faţa acestor ameninţări brutale, DIICOT este o structură unică, cu rol extrem de important pentru societatea românească. DIICOT s-a remarcat în2015 prin intensificarea şi combaterea de grupări specializate în comiterea de infracţiuni extrem de grave, care îi afectează pe români”, a adăugat Hellvig.

Cazurile investigare de DIICOT, împreună cu ofiterii SRI, au un puternic ecou în actualitatea recentă, a mai spus directorul SRI.

“România este percepută astăzi în regiune ca o redută de securitate. (…) Sunt convins că, fără strategii pe termen mediu şi lung, nu putem obţine rezultate durabile în combaterea acestor fenomene”, a mai spus Hellvig, la bilanţul DIICOT. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.