Cozmin Guşă a declarat, după ce a fost audiat la DNA, că le-a spus procurorilor că în 24 martie a discutat cu Ludovic Orban despre campania acestuia la Primăria Capitalei şi atunci i-a spus că are şansa a doua, întrucât partidul nu îl sprijină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am dat o declaraţie de martor în care am explicat tot ce am mai spus deja, că noi nici nu am cerut, nici nu ni s a oferit, nici nu am avut vreo discuţie în sensul acesta  şi că singura discuţie a fost în 24 martie, despre campania lui. Am făcut-o la cererea lui, despre şansele lui. Am vorbit despre cum vom colabora, cu toate partidele, respectiv structurile centrale ale partidelor şi departamentul de publicitate al televiziunii, conform legii”, a spus Cozmin Guşă, unul dintre acţionarii principali ai Realitatea Media, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Guşă a precizat că discuţia cu Orban a fost într-un spaţiu public şi au asistat şi alţi oameni.

“A fost o discuţie despre campanie în care i-am explicat atunci că ar avea şansa a doua, din păcate, în condiţiile în care partidul nu îl sprijină. S-a şi văzut, la lansarea lui n-au fost prezenţi copreşedinţii partidului, dacă vă reamintiţi”, a adăugat Guşă.

El a reafirmat că televiziunea Realitatea nu a cerut, nu a primit şi nu i s-a oferit vreun ban pentru campania lui Orban: “Nu poate exista un intermediar între mine şi Ludovic Orban întrucât  ne ştim de 13-14 ani”.

"Prezenţa politicienilor nu se face contra cost. Doar producţiile, conform legii, care înseamnă, deplasări, cheltuieli, voi cu camerele, voi cu microfoanele, şoferii şi aşa mai departe, conform legii. Ele au un cost, aceste producţii TV gen mitinguri care vor fi. Am spus că legea este foarte proastă pentru că obligă nişte entităţi private care trăiesc pe bani private, care n-au afaceri cu statul, să presteze pe gratis pentru produsul partidelor numit candidat , care, de multe ori, acest produs este un rebut. Asta nu e în regulă în lege şi probabil că, din exemplul Orban, politicienii se vor gândi că este mai corect aşa şi este în sprijinul economiei de piaţă”, a mai spus Guşă.

Cozmin Guşă a fost citat să se prezinte marţi la DNA pentru a fi audiat ca martor în dosarul lui Orban. 

Deputatul liberal Ludovic Orban a fost pus în 11 aprilie sub control judiciar pentru 60 de zile şi în aceeaşi zi a anunţat că îşi retrage candidatura la Primăria Capitalei şi demisionează din funcţiile de prim-vicepreşedinte PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

 Orban este acuzat că, în luna martie, a cerut unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania sa electorală la Primăria Capitalei, cerând ca banii să ajungă la persoane cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune pentru promovarea imaginii sale, potrivit DNA.

“Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una - două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”, arată procurorii.

În timpul controlului judiciar, Ludovic Orban are interdicţie să părăsească ţara şi să se apropie sau să comunice cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor. De asemenea, Orban este obligat să meargă la DNA ori de câte ori este chemat şi să se prezinte la Secţia 23 de Poliţie de două ori pe săptămână, luni şi joi.   

Orban a contestat controlul judiciar, cererea lui de ridicare a măsurii preventive fiind judecată marţi la instanţa supremă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.