Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a declarat că, în cooperarea judiciară în materie penală cu ţări din Uniunea Europeană, cât şi cu cele din afara UE, nu mai există state care să refuze să predea persoane care au sentinţe de condamnare la închisoare din cauza condiţiilor din penitenciare. Ea a reamintit că în 2020, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a luat decizia „extinderii spaţiului minim garantat de 3 metri pătrati la toate regimurile de executare, că vorbim de deschis, închis, maximă siguranţă pentru toate persoanele care urmează să fie predate în România, în procesul de cooperare judiciară internaţională”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mai fac următoarea precizare relevantă. Din cele 1.845 de persoane din penitenciarele româneşti care au avut calitatea de fugari, 880 au fost aduse în ţară graţie garanţiilor oferite de Ministerul Justiţiei, prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu privire la condiţiile de detenţie care vor fi asigurate persoanelor ce fac obiectul acestui tip de procedură. În 2020, ANP a luat decizia extinderii spaţiului minim garantat de 3 metri pătrati la toate regimurile de executare, că vorbim de deschis, închis, maximă siguranţă pentru toate persoanele care urmează să fie predate în România, în procesul de cooperare judiciară internaţională”, a explicat Alina Gorghiu, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Ea a adăugat că „de asemenea, ca urmare a acestei cooperări judiciare în materie penală cu ţări atât din UE, cât şi din afara UE, vreau să fac precizarea că sunt state în relaţie cu care nu mai înregistrăm niciun refuz de predare din cauza condiţiilor din penitenciare sau alte condiţii şi vă dau câteva exemple Germania, Marea Britanie, Suedia”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.