Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a declarat, luni, că fugarul Dorin Lazăr Maior, fost deputat în legislatura 2000-2004 şi fostul preşedinte al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, în scurt timp va fi adus din Italia în România, pentru a executa o pedeapsă privativă de libertate. Maior, în vârstă de 63 de ani, a fost condamnat definitiv către Tribunalul Braşov, la o pedeapsă de 2 ani şi 1.186 zile închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Nimeni nu e mai presus de lege!  Fugarul Dorin Lazăr Maior, fost deputat (2000-2004) şi fostul preşedinte al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, în scurt timp va fi adus din Italia în România, pentru a executa o pedeapsă privativă de libertate.  În noiembrie 2013, acesta a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. A fugit şi la acel moment din ţară, însă a fost prins şi a executat pedeapsa, în 2020 fiind eliberat condiţionat.  La data de 19 iulie 2023, acesta a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 2 ani şi 1.186 zile de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.  Pe numele lui a a fost emis un mandat european de arestare”, a explicat Alina Gorghiu, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.
 
Ea a mai spus că pe 28 iulie a.c., Dorin Lazăr Maior a fost prins în Italia, iar, la data de 21.09.2023, Curtea de Apel Roma a dispus predarea sa în România. 
 
„Organele de poliţie competente îl vor transporta pe fugar la Penitenciarul Rahova, pentru a începe executarea pedepsei privative de libertate.  Mulţumesc tuturor autorităţilor, naţionale şi străine, care au contribuit la aducerea în ţară a lui Dorin Lazăr Maior! Aceasta trebuie să fie normalitatea într-un stat de drept”, a completat Gorghiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.