Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a declarat, vineri, că mereu PNL de-a lungul timpului a fost în favoarea desfăşurării activităţii justiţiei, referindu-se la dosarul deschis de procurorii DNA privind achiziţia de vaccinuri în perioada pandemiei. „Am dat un vot favorabil ridicării de imunitate, astfel încât Parchetele să poată să investigheze diverse lucruri cu care s-au sesizat şi facem acest lucru indiferent că persoana despre care se cere ridicarea de imunitate este membru al PNL sau membru al oricăruo alt partid”, a adăugat ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Din perspectiva PNL nu mai este niciun secret, în mod constant am fost de-a lungul timpului în favoarea desfăşurării activităţii justiţiei. Am dat un vot favorabil ridicării de imunitate, astfel încât Parchetele să poată să investigheze diverse lucruri cu care s-au sesizat şi facem acest lucru indiferent că persoana despre care se cere ridicarea de imunitate este membru al PNL sau membru al oricăruo alt partid. Aşa cum am mai spus, nu în Parlamentul României se stabilesc vinovăţiile. Justiţia este cea care decide pe bază de probe”, a explicat Alina Gorghiu, vineri la Târgu Mureş.

Ea a precizat că nu doreşte să facă niciun comentariu referitor la ancheta DNA privind achiziţia de vaccinuri în perioada pandemiei, iar atunci când Senatul va vota cu privire la ridicarea imunităţii senatorului PNL Florin Cîţu, îşi va „indeplini cu celeritate atribuţiile”.

„Cu privire la ancheta despre care DNA vorbeşte, nu voi face niciun comentariu pentru că sunt unul dintre oamenii care, nu de azi de ieri, are încredere în justiţia din România. Atunci când se va lua decizia în Senat, voi îndeplini cu celeritate atribuţiile care îmi revin în calitate de ministru al Justiţiei”, a completat Gorghiu.

Conducerea Senatului se reuneşte, vineri, pentru a analiza cererea DNA de ridicare a imunităţii lui lui Florin Cîţu, în dosarul achiziţiei de vaccinuri din pandemie.

DNA a solicitat, joi, Senatului şi Preşedinţiei ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu şi a foştilor miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, ambii fiind la USR la momentul comiterii faptelor. Procurorii îi acuză de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în legătură cu achiziţiile de vaccinuri din pandemie, prejudiciul depăşind un miliard de euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.