Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a precizat, vineri, că declaraţiile liderului USR Cătălin Drulă sunt „nocive pentru statul de drept din România şi faptul că sugerează că DNA este un instrument politic aduce foarte multă toxicitate în societatea românească”. Ea a adăugat că Drulă a reînviat practic discursul pe care PSD l-a avut în perioada lui Liviu Dragnea. „cred că genul acesta de atac asupra justiţiei este unul care afectează societatea din România”, a mai spus senatoarea PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ca ministru a Justiţiei, resping categoric declaraţii şi afirmaţiile făcute în spaţiul public de conducerea USR cu privire la dosarul instrumentat de DNA în legătură cu achiziţia de vaccinuri în perioada pandemiei. Declaraţiile recente ale liderului USR Cătălin Drulă vreau să înţelegeţi că sunt nocive pentru statul de drept din România şi faptul că sugerează că DNA este un instrument politic aduce foarte multă toxicitate în societatea românească. Dânsul a reînviat practic discursul pe care PSD l-a avut în perioada domnului Dragnea şi cred că genul acesta de atac asupra justiţiei este unul care afectează societatea din România”, a afirmat Alina Gorghiu, vineri la Târgu Mureş.

Ea a adăugat că declaraţiile lui Cătălin Drulă sunt „o eroare politică” şi totodată o eroare care produce daune de imagine României.

„Spune simplu domnia sa – DNA poate să îşi facă treaba cu orice cetăţean, orice politician, mai puţin atunci când vine vorba de membri USR pentru că atunci, consideră domnia sa, activitatea DNA este vânătoare politică. Consider aceste declaraţii ale liderului USR o eroare, nu doar politică, ci o eroare care duce la producerea de daune imaginii României în afara graniţelor noastre. Sunt puncte de vedere pe care, repet, le resping în calitate de ministru a Justiţiei, pentru că toţi cetăţenii României sunt egali în faţa legii, indiferent de statut, indiferent de demnitate, indiferent de nivelul de salarizare, dacă are carnet de partid sau altceva”, a mai explicat Gorghiu.

Preşedintele USR Cătălin Drulă a declarat, vineri la un eveniment organizat de Renew Europe şi USR, că dosarul deschis împotriva lui Vlad Voiculescu este un exemplu alarmant de folosire a instituţiilor statului împotriva opoziţiei politice, iar statul de drept este călcat în picioare.

„Trăim cel mai periculos moment pentru democraţia românească din ultimii 25 de ani. Este mai rău ca pe vremea lui Năstase, pentru că acum, sub acoperirea războiului, se acţionează subtil şi pervers. Observăm o spirală a tăcerii, un climat al fricii”, a mai spus liderul USR.

Drulă a mai precizat, despre votul din Senat pentru ridicarea imunităţii lui Florin Cîţu, că USR va vota „pentru”, aşa cum ar vota în orice fel de caz. Despre Vlad Voiculescu, el a spus că rămâne pe lista USR pentru europarlamentare şi a arătat că este un simbol acum pentru lupta pe care o duc astăzi în România şi „o victimă şi un om inocent”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.