Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu anunţă vineri rezolvarea problemei restanţelor plăţilor pentru ajutorul public judiciar acordat din oficiu din etapa urmăririi penale, ea precizând că astăzi, în şedinţa de guvern, s-a alocat către Ministerul Public din Fondul de Rezerva Bugetară la dispoziţia Guvernului suma de 15,7 milioane de lei. ”Aproximativ 210.000 persoane au beneficiat de ajutorul public judiciar în 2022, 1.1 % din populaţia României. Măsurile adoptate astăzi de Guvern sunt necesare pentru asigurarea unui act de justiţie de calitate, cu respectarea tuturor garanţiilor, în beneficiul justiţiabilului”, a transmis Gorghiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mă bucur că se rezolvă o problema care afecta dreptul la apărare. În 10 judeţe, unde am fost, această problemă, a restanţelor plăţilor pentru ajutorul public judiciar acordat din oficiu din etapa urmăririi penale, datorată colegilor avocaţi din toată ţara, mi-a fost ridicată. Împreună cu Procurorul General, am făcut demersuri pentru a rezolva restanţa”, afirmă ministrul Justiţiei.

Alina Gorghiu anunţă că astăzi, în şedinţa de guvern, s-a alocat către Ministerul Public din Fondul de Rezerva Bugetară la dispoziţia Guvernului suma de 15,7 milioane de lei.

”Justiţia trebuie să fie eficientă”, mai precizează Gorghiu.

Ministrul subliniază că o altă Hotărâre a fost aprobată în şedinţa din 12 octombrie pentru suplimentarea bugetului Ministerului Justiţiei pentru ajutor public judiciar în etapa de judecată a cauzelor cu 27 milioane pentru plata onorariile avocaţilor pentru ultimele 4 luni din an.

”Aproximativ 210.000 persoane au beneficiat de ajutorul public judiciar în 2022, 1.1 % din populaţia României. Măsurile adoptate astăzi de Guvern sunt necesare pentru asigurarea unui act de justiţie de calitate, cu respectarea tuturor garanţiilor, în beneficiul justiţiabilului”, a spus Gorghiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.