Deputatul Sebastian Ghiţă a afirmat, vineri, la ieşirea de la DNA Ploieşti, că s-a prezentat în faţa procurorilor pentru "un act procedural" în cel mai recent dosar şi, întrebat dacă se aşteaptă la o nouă anchetă deschisă de DNA pe numele său, a spus: "Nu. Sper că nu, ferească Dumnezeu".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi (vineri - n.r.) a fost vorba despre un act procedural în unul dintre ultimele dosare deschise, nimic spectaculos, nimic care să atragă atenţia", a spus Sebastian Ghiţă, la ieşirea de la DNA Ploieşti.

El a confirmat că a fost chemat la DNA în ultimul dosar penal în care procurorii l-au pus sub control judicar pe o cauţiune de 13 milioane de euro.

"V-am zis de ce am venit relaxat, am văzut că era buluc astăzi de dimineaţă, aici. N-am putut să nu zâmbesc totuşi, văzând cum toată lumea vine parcă se dă ceva degeaba", a spus Ghiţă.

Întrebat dacă îl cunoaşte pe denunţătorul său din ultimul dosar, Răzvan Alexe, Ghiţă a evitat iniţial să raspundă.

"După cum bine ştiţi şi aţi mai auzit şi am mai declarat, este un om care locuieşte în oraşul Ploieşti", a spus Ghiţă.

Întrebat dacă a discutat vreodată cu Alexe sau a ieşit la o cafea cu acesta, deputatul a răspuns: "Nu, nu am tipul acesta de relaţii cu dânsul".

De asemenea, întrebat care ar fi motivele pentru care l-a denunţat Răzvan Alexe, în contextul în care neagă că ar avea relaţii apropiate cu el, Ghiţă a afirmat: "Aproape că risc să încalc legea şi nu îmi propun lucrul ăsta. E un dosar în care nu pot da declaraţii. Dar, dacă vă uitaţi în ceea ce am declarat în trecut, înainte de măsura controlului judiciar, găsiţi răspunsul acolo".

Totodată, întrebat dacă are informaţii privind eventualitatea deschiderii unui nou dosar pe numele său de către DNA, Ghiţă a spus: "Aţi văzut că e grav şi riscant să ai informaţii despre şi din dosare, aşa că nu am nicio informaţie, nu ştiu să se întâmple aşa ceva", el adăugând că speră ca pe numele său să nu fie deschis un nou dosar.

Întrebat dacă îl îngrijorează ideea că pe numele său ar putea fi deschis un nou dosar, Ghiţă a declarat că "oricând o procedură judiciară deschisă faţă de un cetăţean este ceva grav şi de speriat".

Ghiţă a reafirmat că nu are de zece ani nicio firmă şi că nici nu controlează vreo societate comercială, el negând că ar avea legătură cu eventuale contracte derulate de Ministerul de Externe Român.

Întrebat dacă se aşteaptă la un nou dosar pe numele său, Ghiţă a spus: "Nu. Sper că nu, ferească Dumnezeu".

Sebastian Ghiţă se prezentase din nou, vineri, în jurul orei 11.00, la sediul DNA Ploieşti, unde, potrivit unor surse judiciare, a fost chemat de procurori pentru derularea unor proceduri judiciare în ultimul său dosar.

La intrarea în sediul instituţiei, el a fost întrebat de ce a venit la DNA.

"Nu ştiu exact să vă spun, o să aflu, dar am văzut de dimineaţă pe presă că toată lumea vine la DNA Ploieşti şi m-am gândit să vin şi eu, că poate se dă ceva pe degeaba şi să mă aşez la coadă", spunea Ghiţă.

În 31 martie, procurorii DNA Ploieşti l-au pus sub control judiciar pe cauţiune pe deputatul Sebastian Ghiţă în al patrulea dosar în care acesta este urmărit penal pentru corupţie, cauţiunea fiind stabilită la aproximativ 13 milioane de euro, reprezentând a zecea parte din averea estimată a parlamentarului.

Măsura preventivă a fost luată de procurorii DNA Ploieşti la o zi după ce Camera Deputaţilor a respins solicitarea privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului. Cauţiunea de aproape 60 de milioane de lei (aproximativ 13 milioane de euro) reprezintă "10 la sută din valoarea bunurilor şi lichidităţilor băneşti - cu excepţia terenurilor şi clădirilor neevaluate în bani - declarate de inculpat în ultima sa declaraţie de avere înregistrată la Parlamentul României - Camera Deputaţilor", potrivit DNA.

Sebastian Ghiţă este acuzat de două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, două infracţiuni de dare de mită, şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În acest dosar, sunt implicaţi mai mulţi politicieni, poliţişti şi procurori de rang înalt din judeţul Prahova, fiind cercetaţi în stare de arest preventiv procurorul Liviu Tudose, adjunctul şefului Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, procurorul Aurelian Mihăilă, fostul adjunct al aceluiaşi parchet, Constantin Ispas, fostul şef al DGA Prahova şi Viorel Dosaru, fostul şef al Poliţiei Prahova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.