Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, joi, la DNA Ploieşti, noi garanţii, inclusiv imobiliare, care par a acoperi cauţiunea de 13 milioane de euro stabilită în cel de-al patrulea dosar de corupţie al parlamentarului, au declarat surse judiciare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit surselor citate, garanţiile imobiliare depuse în contul cauţiunii nu sunt proprietatea parlamentarului.

În urmă cu o săptămână, deputatul Sebastian Ghiţă a depus la DNA Ploieşti garanţii sub formă de bunuri mobiliare şi imobiliare aparţinând unei firme deţinute de apropiaţi ai săi pentru a acoperi cauţiunea de 13 milioane de euro.

Vineri, procurorii au respins cauţiunea întrucât bunurile depuse de Ghiţă nu au acoperit valoarea cauţiunii, el având termen limită ziua de joi pentru a aduce noi bunuri până la concurenţa sumei.

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat, joi după-amiază, la ieşirea de la DNA Ploieşti, unde a stat aproximativ o oră, că a făcut ”cu bună credinţă toate eforturile” pentru a acoperi cauţiunea de 13 milioane de euro, el adăugând că nu crede că ”în ţară cineva negociază cu vreun procuror de la DNA”.

”Am depus cu bună credinţă toate eforturile să mă încadrez în cerinţele dânşilor (n.r., ale procurorilor). Sper de data să fi reuşit şi să ating nivelul acesta destul de mare la care au fost ridicate condiţiile”, a afirmat Ghiţă.

Întrebat dacă a putut să negoceize cu anchetatorii valoarea cauţiunii, el a declarat că nu crede că ”în ţară cineva negociază cu vreun procuror de la DNA”.

”Nu ştiu dacă există procedura aceasta, nu cred că astăzi în ţară cineva negociază cu vreun procuror de la DNA. De aceea, ca orice om, trebuie să te supui acelor cereri, fie că ţi se par mari sau mici, şi să aştepţi decizia respectivului procuror. Nu văd alt fel de a pune problema astăzi”, a mai spus deputatul.

Sebastian Ghiţă a ajuns la sediul DNA Ploieşti în jurul orei 14.00, în condiţiile în care joi este termenul până la care poate depune noi bunuri în contul cauţiunii de 13 milioane de euro stabilită în cel de-al patrulea dosar de corupţie în care este cercetat.

În 6 aprilie, instanţa supremă i-a respins deputatului Sebastian Ghiţă cererea prin care acesta contesta măsura preventivă a controlului judiciar şi cauţiunea de 13 milioane de euro, în dosarul în care este acuzat de şantaj, dare de mită şi cumpărare de influenţă.

Măsura preventivă a fost luată de procurorii DNA Ploieşti în 31 martie, la o zi după ce Camera Deputaţilor a respins solicitarea privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului. Cauţiunea de aproape 60 de milioane de lei (aproximativ 13 milioane de euro) reprezintă "10 la sută din valoarea bunurilor şi lichidităţilor băneşti - cu excepţia terenurilor şi clădirilor neevaluate în bani - declarate de inculpat în ultima sa declaraţie de avere înregistrată la Parlamentul României - Camera Deputaţilor", potrivit DNA.

Sebastian Ghiţă este acuzat de două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, două infracţiuni de dare de mită, şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În acest dosar, sunt implicaţi mai mulţi politicieni, poliţişti şi procurori de rang înalt din judeţul Prahova, fiind cercetaţi în stare de arest preventiv procurorul Liviu Tudose, adjunctul şefului Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, procurorul Aurelian Mihăilă, fostul adjunct al aceluiaşi parchet, Constantin Ispas, fostul şef al DGA Prahova şi Viorel Dosarul, fostul şef al Poliţiei Prahova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.