Fostul preşedinte al ONT Carpaţi, Emilios Thoma, şi două avocate au fost trimişi în judecată pentru falsificarea unui contract de asistenţă juridică în valoare de 348.000 de euro, fals care ar fi fost făcut în timpul procedurilor de executare silită a societăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti au finalizat dosarul lui Emilios Thoma, cetăţean cipriot, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC ONT Carpaţi SA şi l-au trimis în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi înşelăciune.

Alături de acesta vor fi judecate, pentru aceleaşi fapte, avocatele Nicoleta Georgiana Biţă, de la Baroul Prahova, şi Cristina Andronache, de la Baroul Bucureşti.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Emilios Thoma şi Nicoleta Biţă, la o dată ulterioară pronunţării, rămânerii definitive şi legalizării sentinţei civile 9295 din 12 iunie 2009 a Tribunalului Bucureşti - Secţia a VI-a Comercială, în dosarul 14293/3/2008, în cursul desfăşurării procedurii de punere în executare a acestei hotărâri, respectiv în perioada 12 martie 2010 - 29 martie 2010, au folosit, prin intermediul avocatei Cristina Andronache, un contract de consultanţă şi asistenţă juridică falsificat “prin plăsmuire integral” şi antedatat în 9 noiembrie 2006, astfel încât să pară încheiat în perioada în care Emilios Thoma deţinea calitatea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al ONT Carpaţi, calitate în care avea posibilitatea de a încheia şi semna personal un astfel de contract.

Deşi ştia că acest contract este antedatat şi  pretins încheiat între ONT Carpaţi, reprezentată legal de preşedinte, şi Cabinetulul de Avocat “Georgiana Nicoleta Biţă”, avocata Cristina Andronache l-a depus la dosarul de executare nr. 449/2009 al BEJ “B.C.”, pentru a justifica plata sumei de 1.428.505,20 lei, echivalentul a 348.000 euro, în contul Cabinetului de Avocat “Georgiana Nicoleta Biţă”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Cei trei au folosit, în dosarul de executare silită, “fără ştiinţa şi voinţa societăţii ONT Carpaţi”, contractul de consultanţă şi asistenţă juridică falsificat, pentru a justifica executorului judecătoresc plata sumei de 1.428.505,20 lei (echivalentul a 348.000 euro) în contul Cabinetului de Avocat “Georgiana Nicoleta Biţă”, plată nedatorată de această societate, dar realizată efectiv de executorul judecătoresc la 30 martie 2010, inducând în eroare şi prejudiciind societatea, care în acest dosar de executare avea calitate de creditor.

Procurorii au pus sechestru asigurător pe un apartament al Cristinei Andronache şi pe conturi bancare, în lei şi euro, ale lui Andronache, Emilios Thoma şi Nicoleta Biţă.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Curtea de Apel Bucureşti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.