Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristi Bîgiu, aflat în Penitenciarul Focşani, a primit un plus de 8 luni de detenţie, după ce procurorii DNA au făcut contestaţie la decizia magistraţilor de la Tribunalul Vrancea care au admis cererea lui Bigiu de contopire a două pedepse. Curtea de Apel Galaţi a decis ca Bîgiu să primească un plus de 8 luni la perioada iniţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urmă cu câteva luni, Cristi Bâgiu a cerut magistraţilor de la Tribunalul Vrancea contopirea a două pedepse primite în două dosare în care a fost judecat pentru fapte de corupţie.

Una dintre pedepse este de cinci ani şi două luni de detenţie, iar cea de-a doua de 2 ani, la finalul procesului magistraţii de la Tribunalul Vrancea luând decizia ca fostul preşedinte al CJ Buzău să aibă de executat 5 ani si 2 luni de inchisoare, din care să fie scăzută perioada în care a fost în arest preventiv.

DNA a depus contestaţie, iar dosarul a ajuns, astfel, la Curtea de Apel Galaţi. 

Magistraţii au admis contestaţia procurorilor DNA şi au decis ca Bâgiu să pimească un plus de 8 luni de detenţie la sentinţa iniţială de 5 ani si doua luni de inchisore. Astfel, Bîgiu, aflat în Penitenciarul Focşani, va face încă 8 luni de închisoare. 

Decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Galaţi este definitivă. 

Cristi Bîgiu, fost preşedinte al CJ Buzău, a fost condamnat în două dosare, iar într-un al treilea a fost achitat.

Cristinel Bîgiu a fost judecat şi condamnat la 5 ani şi 2 luni de detenţie în dosarul în care a fost prins în flagrant, în decembrie 2014, de către DNA luând mită pe vremea când era preşedinte al CJ Buzău.

În mai 2017, el a fost condamnat la doi ani de inchiusoare  într un al doilea dosar de către magistraţii de la Curtea de Apel  Bucureşti în dosarul în care a recunoscut că a primit 75.000 de euro mită de la fostul director al RA-APPS Georgian Surdu, care, la rândul său, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare.

Într-un al treilea dosar în care a fost judecat alături de fostul ministru de Interne, Cristian David, Cristi Bîgiu a fost achitat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.