Mihai Necolaiciuc este audiat, luni, la DNA, surse judiciare declarând că fostul director al companiei CFR a fost citat în calitate de martor într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Necolaiciuc nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind dosarul în care a fost citat.

Surse judiciare au declarat, penrtru News.ro, că Mihai Necolaiciuc a fost citat la DNA pentru a da declaraţii în calitate de martor într-un dosar.

Mihai Necolaiciuc a fost condamnat definitiv la patru ani şi şase luni de închisoare în 17 octombrie 2014, pentru utilizarea în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice. Mai exact, o bună parte din 34,3 milioane de euro, bani obţinuţi prin creditul de la Banca Europeană de Investiţii contractat în anul 2000 pentru diminuarea efectelor inundaţiilor şi reconstruirea infrastructurii feroviare afectate de viituri, au fost cheltuiţi pe servicii de publicitate în presă, saci de folie, radiotelefoane HP, frigidere, aparate de aer condiţionat, salopete din doc, covoare PVC, calendare şi agende.

În iulie 2015, după ce a executat nouă luni de închisoare, Necolaiciuc a primit o decizie definitivă de eliberare condiţionată din partea magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti, fostul director al companiei CFR fiind pus atunci în libertate.

Într-un alt dosar, Necolaiciuc a fost condamnat, în 3 iunie 2015, de Judecătoria Sectorului 1, la 10 ani de închisoare cu executare pentru fapte de abuz în serviciu prin care compania CFR ar fi fost prejudiciată cu aproximativ 56,7 milioane de euro. Decizia a fost contestată, dosarul fiind în judecată la Curtea de Apel Bucureşti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.