Fosta judecătoare Sofica Dumitraşcu, cea care în 2006 l-a eliberat pe Omar Hayssam, a murit la Institutul Clinic Fundeni din Capitală, unde era internată la secţia de terapie intensivă, în urma unei intervenţii chirurgicale pentru o afecţiune gravă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea Institutului Clinic Fundeni a declarat că Sofica Dumitraşcu a decedat vineri, ea suferind de o afecţiune gravă, diagnosticată şi apoi tratată timp de aproape trei luni în spital.

"Avocata Sofica Dumitraşcu a decedat, vineri, în secţia de terapie intensivă a Institutului Clinic Fundeni, decesul survenid secundar unei afecţiuni grave, diagnosticată şi apoi tratată timp de aproape trei luni în spital”, a anunţat conducerea unităţii sanitare.

Sofica Dumitraşcu a decedat la două zile după ce a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de mare amploare, cu un grad înalt de complexitate.

"Contrar eforturilor echipei medicale, a folosirii celor mai noi tehnologii de anestezie şi terapie intensivă, gravitatea bolii nu a permis salvarea pacientei”, a precizat sursa citată. 

Consiliul Superior al Magistraturii arată că Sofica Dumitraşcu şi-a pus întreaga activitate profesională în slujba justiţiei.

"Consiliul Superior al Magistraturii îşi exprimă profundul regret pentru încetarea din viaţă, după o grea suferinţă, a doamnei Sofica Dumitraşcu, fost judecător în cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Ne exprimăm, totodată, înalta apreciere pentru întreaga sa activitate profesională pusă în slujba justiţiei române şi transmitem sincere condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu să o odihnească!”, arată CSM.

Sofica Dumitraşcu a fost judecător la Curtea de Apel Bucureşt din 2005 până în 2009, când a fost promovată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În aprilie 2006, când era judecător la Curtea de Apel Bucureşti, Sofica Dumitraşcu a decis eliberarea din arest a lui Omar Hayssam, din motive medicale, în luna iunie a acelui an sirianul reuşind să fugă din ţară. Fuga lui Omar Hayssam a fost urmată, la aproximativ o lună de revocarea din funcţii a procurorului general al României de atunci Ilie Botoş şi a şefilor SRI, SIE şi DGIPI, Radu Timofte, Gheorghe Fulga şi Virgil Ardelean.

În perioada în care a fost la instanţa supremă, Sofica Dumitraşcu a făcut parte din completul de judecată care l-a condamnat pe fostul premier Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii". De asemenea, Sofica Dumitraşcu a făcut parte din completul care, în decembrie 2011, a dispus achitarea lui Adrian Năstase, în dosarul "Mătuşa Tamara”.

În 2014, Sofica Dumitraşcu s-a pensionat, iar de atunci a fost avocat.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.