Procurorii DNA l-au trimis în judecată, luni, pe Marius Gheorghe Giurescu, fost şef al Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sectorului 3 Bucureşti, pentru luare de mită. El ar fi cerut, potrivit DNA, bani de la persoane suspectate de spargeri de locuinţe, pentru a îngreuna sau a limita tragerea lor la răspundere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alături de Marius Gheorghe Giurescu, inspector principal de poliţie, DNA l-a trimis în judecată, tot pentru luare de mită, şi pe Stelian Barbu, la data faptei agent de poliţie.

Procurorii susţin că, în perioada 2014 - începutul anului 2015, Giurescu şi Barbu au efectuat cercetări în mai multe dosare privind spargerea unor locuinţe din Sectorul 3, context în care au solicitat şi primit, de la două persoane suspectate de comiterea acestor fapte, mai multe sume de bani.

"Astfel, inculpatul Barbu Stelian a solicitat de la una dintre persoane suma de 3.000 de euro şi a primit efectiv suma de 2.000 de euro. Pe de altă parte, inculpatul Giurescu Marius Gheorghe a solicitat de la cealaltă persoană suma de 1.500 de euro, din care a primit 700 euro", potrivit DNA.

Anchetatorii mai spun că inculpaţii au urmărit, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, împiedicarea, îngreunarea ori limitarea tragerii la răspundere penală a celor două persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.