Fostul director al Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Mureş Teodor Giurgea, un fost şef de serviciu al aceleiaşi instituţii şi patru oameni de afaceri au fost trimişi în judecată de către procurorii Serviciului Teritorial Oradea al DNA, primii doi fiind acuzaţi că în 2010 ar fi cerut bani celorlaţi inculpaţi pentru a asigura derularea, în conidiţii optime, a contractelor încheiate de aceştia cu ABA Mureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DNA - Serviciul Teritorial Oradea arată că procurorii din cadrul Direcţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului director al ABA Mureş Teodor Giurgea şi a lui Ioan Popa, la data faptei şef birou investiţii în cadrul ABA Mureş, pentru luare de mită şi, respectiv, complicitate la luare de mită, precum şi a oamenilor de afaceri Laurenţiu Manuel Huja, Iulian Zaharia, Gheorghe Maxim şi Virgil Sorin Henţ pentru dare de mită. 

În rechizitoriu, procurorii menţionează că, în cursul lunii octombrie 2010, Teodor Giurgea, în calitate de director al Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, prin intermediul lui Ioan Popa, le-a pretins celorlalţi patru inculpaţi să îi vireze suma totală de 37.200 lei în contul unei societăţi indicate de el, lucru care s-a şi întâmplat în perioada 2 noiembrie 2010 - 23 decembrie 2010.

Potrivit procurorilor, banii au fost primiţi de către Giurgea pentru ca, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, să asigure derularea în condiţii optime a contractelor încheiate de societăţile comerciale administrate de cei patru oameni de afaceri cu Administraţia Bazinală de Apă Mureş.

În 5 octombrie 2010, Teodor Giurgea, în aceeaşi calitate, a pretins altui reprezentant al unei societăţi comerciale suma de 2.500 lei care să îi fie virată în contul unei alte firme indicate de către el.

De această dată, banii au fost pretinşi de către Giurgea pentru ca să dispună măsurile necesare recepţionării lucrărilor şi plăţii facturilor emise de firma omului de afaceri în legătură cu executarea unui contract având ca obiect amenajări hidrotehnice.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Fostul director al ABA Mureş a mai fost trimis în judecată într-un alt dosar, tot pentru fapte săvârşite în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.