Corneliu Alexandru, fost consilier al lui Gelu Oltean în perioada în care acesta era şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, a fost audiat luni la DNA, în calitate de martor, surse judiciare declarând pentru News.ro că procurorii l-au întrebat despre un telefon pe care l-a folosit cât a lucrat la DIPI şi care ar fi fost cumpărat din fonduri operative nelegal cheltuite de foşti şefi ai instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Corneliu Alexandru a plecat de la DNA în jurul orei 11.00, fără a spune ce a fost întrebat de procurori şi în ce calitate a dat declaraţii.

Potrivit surselor citate, Corneliu Alexandru le-ar fi spus procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie că nu cunoaşte modalitatea de achiziţionare a respectivului telefon, pe care l-a şi predat când a plecat din DIPI.

Corneliu Alexandru a fost timp de aproximativ trei săptămâni consilierul lui Gelu Oltean, în perioada în care acesta a fost şeful Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. Gelu Oltean a fost şef al DIPI până în anul 2014.

Direcţia Naţională Anticorupţie anunţa, în 29 august, că sunt urmăriţi penal şase foşti şefi ai DIPI– Gelu Olean, Rareş Văduva, Gheorghe Nicolae, Nelu Zărnică, Gheorghe Popa şi Ioan-Dorin Popa -, pentru infracţiuni precum deturnare de fonduri, fals intelectual, abuz în serviciu şi delapidare.

Anchetatorii îl acuză pe Gelu Oltean că, în cursul anului 2014, şi-a însuşit suma de 15.000 de lei, iar pentru aceasta, într-un raport întocmit ulterior, a atestat în fals existenţa unor cheltuieli operative.

"Pentru a ascunde delapidarea fondurilor operative, acesta a dispus, nelegal, înregistrarea în evidenţele documentelor secrete de stat ale DIPI nivelul de clasificare «secret», a unui înscris care nu conţinea nicio informaţie a cărei divulgare să fie de natură a produce daune securităţii naţionale", susţin procurorii.

Dosarul este disjuns din cel în care sunt judecaţi fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea, fostul şef al DIPI Gheorghe Nicolae şi fostul său adjunct Nelu Zărnică. Aceştia sunt acuzaţi că au cumpărat, pentru protecţia demnitarilor, un autoturism Audi A8 cu bani care erau destinaţi doar pentru achiziţii necesare în cazuri de combatere a corupţiei, dar maşina a fost folosită doar de fostul ministru Gabriel Oprea, din 21 august până în octombrie 2015. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.