Procurorii din Galaţi au finalizat ancheta şi au dispus trimiterea în judecată a femeii care şi-a ucis în bătaie fiica în vârstă de 9 ani, în acelaşi dosar fiind inculpaţi unchiul şi mătuşa fetiţei. Cei doi locuiau cu mama copilei şi sunt consideraţi complici la infracţiunile săvârşite. De asemenea, surorile victimei moarte sunt părţi vătămate în dosar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eugenia Vasilache, femeia din Galaţi care şi-a bătut până la moarte fiica de nouă ani, a fost trimisă în judecată, dosarul fiind înscris pe rolul Tribunalului Galaţi. Femeia este inculpată pentru omor calificat asupra unui membru de familie.

Inculpaţi au fost, în acelaşi dosar, unchiul şi mătuşa fetiţei ucise, care nu au luat nicio măsură pentru a opri abuzurile care au dus la decesul copilei.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Cele două surori ale copilei - şi ele supuse unor rele tratamente - sunt părţi vătămate în dosar, având ca reprezentant legal DGASPC Galaţi.

Tribunalul Galaţi nu a stabilit încă primul termen de judecată din acest dosar.

Fetiţa de 9 ani din Galaţi a murit, la sfârşitul lunii ianuarie, în apartamentul în care locuia cu familia, fiind găsită de un echipaj SMURD cu urme de violenţă extremă pe corp.

Potrivit procurorilor, în perioada 26-30 ianuarie 2024, în timp ce se afla în locuinţa din municipiului Galaţi, femeia a exercitat acte de violenţă asupra fetiţei sale "pe care a lovit-o în mod repetat cu obiecte contontente, i-a cauzat arsuri şi a comprimat-o cu mâinile, provocându-i leziuni traumatice pe toată suprafaţa corpului, care şi-au cumulat efectul (şoc traumatico-hemoragic), conducând în final la producerea directă şi necondiţionată a decesului".

Totodată, procurorii anunţau că unchiul şi mătuşa fetei, ”în perioada anilor 2021-30.01.2024, în timp ce au locuit împreună mama fetiţei, i-au întărit acesteia rezoluţia infracţională prin starea de pasivitate manifestată (neanunţarea autorităţilor/ lipsa oricărei initiative pentru apărarea victimei şi a persoanelor vătămate/ girarea comportamentului infracţional repetat al inculpatei în detrimentul celor trei minore) faţă de acţiunile acesteia de a supune unor tratamente degradante (expunerea la frig şi obligarea la efectuarea unor exerciţii fizice) şi de a exercita acte de violenţă extremă (multiple lovituri cu obiecte contondente şi arsuri pe întreaga suprafaţă a corpului) asupra victimei şi a celorlalte două surori”.

Acţiunile au cauzat decesul victimei şi leziuni traumatice care au necesitat îngrijiri medicale pentru vindecare între 2 şi 5 zile celorlalţi copii şi au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a acestora.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie a trimis Corpul de Control la Galaţi pentru a verifica modul în care s-a intervenit în acest caz.  Cazul era în atenţie încă din martie 2023, dar verificările au concluzionat atunci că violenţele asupra celor trei fetiţe ale femeii au fost ”un eveniment singular”.

Cu toate acestea, se ştia că femeia nu poate avea grijă de cei trei copii din cauza unei dizabilităţi mintale. Cele două fetiţe care au fost preluate de către DGASPC după decesul surorii lor aveau vânătăi şi cicatrici pe trup care arată că erau agresate frecvent.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.