Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti l-au condamnat, miercuri, la măsura educativă a supravegherii, pe o durată de patru luni sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Dâmboviţa pe Robert Gabriel Nisipeanu, elev la un liceu din Târgovişte care în luna martie a anunţat că în două licee din oraş au fost amplasate dispozitive explozive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Robert Gabriel Nisipeanu, trimis în jduecată în luna iulie de către procurorii DIICOT pentru infracţiuni la legea privind combatera terorismului a fost condamnat, pe fond, la măsura supravegherii, ceea ce presupune că timp ce patru luni va semna periodic la Serviciul de Probaţiune Dâmboviţa. Prin aceaşi sentinţă, adolescentul nu are voie să participe, în perioada celor patru luni, la manifestări sportive, culturale şi nici la adunări publice.

Sentinţa procunţată miercuri de Curtea de Apel Ploieşti poate fi contestată în termen de zece zile de la comunicare.

Conform procurorilor, în dimineaţa zilei de 24 martie 2017, Robert Gabriel Nisipeanu a expediat SMS-uri către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa şi Poliţia locală Târgovişte, anunţând iniţial că doreşte negocieri cu autorităţile, în caz contrar urmând să arunce în aer două unităţi şcolare din Târgovişte. Ulterior, prin utilizarea a două conexiuni VPN prin care şi-a mascat IP-ul pentru a nu fi identificat, adolescentul a revenit cu un nou mesaj prin care a ameninţat că fapta va avea loc în jurul orei 11.00 a aceleiaşi zile, după care a deschis un cont pe o aplicaţie SMS on-line generând mai multe mesaje către instituţiile menţionate. În seara aceleiaşi zile, băiatul a expediat un alt SMS către Jandarmeria Dâmboviţa prin care a transmis că ”ne-aţi blocat accesul la cele două licee, dar asta nu înseamnă că nu mai sunt şi altele în oraş”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.