Două femei care au ajutat zeci de persoane să se pensioneze contra unor sume de bani oferite pentru procurarea documentelor necesare dosarelor de pensionare au fost trimise în judecată de procurorii DNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DNA de la Secţia de combatere a corupţiei le-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Daniela Victoriţa Pavel şi Vasila Laţiu, pe care le acuză de 38 de fapte de trafic de influenţă, respectiv 16 fapte de trafic de influenţă.

În rechizitoriul transmis instanţei de judecată, procurorii anticorupţie notează că, în perioada 2008-2015, cele două femei au pretins şi primit de la mai multe persoane sume de bani şi bunuri, pentru a le ajuta să se pensioneze medical sau, după caz, să le procure documentele necesare, scop realizat în majoritatea situaţiilor.

Cele două, notează anchetatorii, au reuşit acest lucru bazându-se pe un sistem relaţional pe care-l aveau la nivelul cadrelor medicale cu funcţii de decizie în comisia de expertiză medicală şi recuperarea capacităţii de muncă, precum şi la nivelul cadrelor medicale emitente ale documentelor necesare revizuirilor anuale ale deciziilor medicale.

Victoriţa Pavel ar fi pretins sume de bani şi bunuri în valoare totală de 55.615 de lei şi ar fi primit bani şi bunuri în valoare totală de 46.695 lei.

Totodată, mai arată anchetatorii, Vasila Laţiu a pretins suma totală de 52.000 de lei şi a primit 45.700 de lei.

Procurorii precizează că s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor sume de bani şi a unui imobil ce aparţin Vasilei Laţiu şi au instituit sechestrul, prin poprirea sumei de 45.847,62 lei aflată în două conturi pe numele Victoriţei Pavel.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.