Victimele din azilele de bătrâni şi cele pentru persoane cu dizabilităţi din Ilfov au fost exploatate şi financiar, arată documentele procurorilor DIICOT. Mai multe interceptări relevă că pe lângă înfometare, agresiuni fizice şi batjocură, victimele din azilele de bătrâni şi cele pentru persoane cu dizabilităţi rămâneau şi fără pensii sau apartamente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai mult, într-un caz, managerul unui azil de bătrâni vizează, din nou, obţinerea de sume de bani necuvenite din valorificarea unor bunuri imobile “deţinute de persoane lipsite de capacitate civilă sau cu diferite probleme psihice, sens în care aceasta face demersuri de a obţine calitatea de tutore sau curator în vederea vânzării acestor bunuri”.

Stenograme prezentate de Buletin de Bucureşti:
· Retragere fonduri victime ATM
 
”MANAGER:. Uite am venit iar să încerc cardul lu asta, deci nu pot să-mi dau seama ce s-a întâmplat. Ia stai acolo să vedem.

ANGAJAT: Hai că stau.
MANAGER: Deci vreau să zic că nu-mi mai arată nici, deci nu mai mi-arată nici soldul. Am scos, dar trebuia să mai aibe nişte bani. Uite îi dau interogare sold… nu…

· Vânzare apartament victimă

MANAGER: Am fost de i-am făcut lu ăla buletinul, că nu avea buletin, ca să dau la Autoritatea Tutelară. Trebuie să vină de la Autoritatea Tutelară să-i facă ăăăă…, apartamentul şi să ne dea acceptul, ca să poată să vină Nae, să facă poze, să-l mărităm.
DOAMNĂ: Îhî! Îhî!
MANAGER: Că mai repede scăpăm de ăla decât de …
DOAMNĂ: Îhî! Îhî!
MANAGER: Na, e cu trei camere, două băi, îţi dai seama, că nu l-as da pentru nimic în lume, că am doi copii.
DOAMNĂ: Unde e? Unde este?
MANAGER: Ăăăă…, pe Gârleni, unde e bre!? Ieşi încolo înspre Bragadiru, în Ghencea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.