Un instructor auto din judeţul Dolj a fost prins, luni, în flagrant, în timp ce primea o sumă de bani de la un cursant, în schimbul traficării unei presupuse influenţe asupra poliţiştilor examinatori în cadrul probei practice pentru obţinerea permisului de conducere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 16.10.2023, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – SJA Dolj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au prins în flagrant un instructor auto, în timp ce primea o sumă de bani de la un cursant, în schimbul traficării unei presupuse influenţe asupra poliţiştilor examinatori cu care persoana în cauză urma să susţină proba practică pentru obţinerea permisului de conducere”, a transmis, luni, DGA, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, astfel, instructorul auto autorizat, în vârstă de 35 de ani, a cerut suma de 1.500 de lei de la o persoană care parcursese cursurile unei şcoli de şoferi din municipiul Craiova, pretinzând că, în schimbul banilor primiţi, va interveni pe lângă poliţişti din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Dolj, astfel încât cursantul să promoveze facil şi sigur proba practică pentru obţinerea permisului de conducere.

”În cursul zilei de astăzi, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă”, a mai transmis sursa citată.

Totodata, procurorul de caz a dispus măsura reţinerii incupatului pentru 24 de ore, urmând ca īn cursul zilei de 17.10.2023 să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivā.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.