Preşedintele Klaus Iohannis este foarte bine informat în legătură cu fiecare pas care a fost înfăptuit în cadrul procedurii de extrădare a lui Sebastian Ghiţă şi este foarte mulţumit de modul în care au acţionat instituţiile statului în acest caz, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele României e foarte bine informat în legătură cu fiecare pas care a fost înfăptuit în cadrul acestei proceduri”, a afirmat Dobrovolschi într-o conferinţă de presă.

Ea a subliniat că preşedintele Iohannis nu are niciun motiv de îndoială că instituţiile statului au acţionat sau acţionează foarte corect în acest caz.

”Preşedintele este foarte mulţumit de modul cum au acţionat instituţiile în acest caz”, a ţinut să precizeze purtătorul de cuvânt al şefului statului.

Întrebată dacă preşedintele Iohannis a avut vreo discuţie cu omologul său din Serbia pentru facilitarea extrădării lui Sebastian Ghiţă sau dacă s-a implicat în vreo negociere în acest sens, Mădălina Dobrovolschi a răspuns că ”preşedintele şi-a exercitat exact atribuţiile şi este foarte bine informat” în legătură cu procedura în acest caz.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat, joi, că autorităţile române au transmis miercuri, la Belgrad, la ora 13.30, toate documentele pentru extrădarea lui Sebastian Ghiţă

Toader a precizat că este vorba despre peste 400 de pagini de documente care au fost traduse şi că prelungirea perioadei de detenţie pentru Ghiţă a fost solicitată doar ca măsură de precauţie.

Ministrul Justiţiei a subliniat că autorităţile de la Bucureşti şi-au făcut treaba şi că de acum lucrurile depind de partea sârbă.

Curtea Supremă din Belgrad a prelungit, la solicitarea României, termenul de 18 de zile pentru transmiterea cererii de extrădare în cazul lui Sebastian Ghiţă, reţinut în 14 aprilie, la Belgrad, în baza unui mandat de arestare emis de autorităţile de la Bucureşti. Purtătoarea de cuvânt a Curţii, Bojana Stankovic, a declarat pentru Tanjug miercuri că, în cadrul procedurilor preliminare, termenul de detenţie poate fi prelungit până la 40 de zile.

În cazul lui Ghiţă, imediat după reţinere, au fost formulate două decizii ale instanţelor: una privind reţinerea sa pentru o perioadă de două luni şi o alta privind reţinerea sa pentru 18 zile.

Presa sârbă a anunţat că Ghiţă şi avocatul său nu ar fi făcut apel la deciziile judecătorilor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.