Directorul societăţii IOR, care se ocupă de proiectarea si realizarea de aparatură opto-mecanică şi la care statul e acţionar majoritar, a fost trimis în judecată, fiind acuzat de procurorii DNA că timp de aproape zece ani a primit 10 la sută din valoarea plăţilor făcute unor firme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Directorul IOR Eugen Niculescu a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Acesta este acuzat de luare de mită după ce, în perioada 3 noiembrie 2006 - 26 februarie, ar fi cerut şi primit de la o persoană, care este şi denunţător în cauză, în tranşe periodice, sume reprezentând 10% din valoarea facturilor achitate de societatea pe care o conducea către firmele denunţătorului.
 
În schimbul acestui comision, arată procurorii DNA, ce totalizează 61.886 de lei, Niculescu s-a asigurat de buna derulare a contractului de servicii medicale, fără întârzieri la plată.
 
În 26 februarie Niculescu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea de la omul de afaceri suma de 2.300 de lei, reprezentând 10% din ultimele plăţi efectuate de IOR.
 
În dosar s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului în vederea garantării confiscării speciale a sumelor primite cu titlul de mită de către direcor.
 
Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.