Un director din cadrul Administraţiei Naţionale ”Apele Române” a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi spălare de bani, fiind suspectat că a primit de la mai mulţi oameni de afaceri peste 8,8 milioane de lei, o maşină şi un teren. În schimbul acestora, bărbatul ar fi trebuit să susţină interesele firmelor respective pentru obţinerea de lucrări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ofimiaş Vasile, la data faptelor director al Departamentului Dezvoltare, Investiţii şi Achiziţii din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române”, pentru luare de mită în formă continuată şi spălare a banilor.

Totodată, mai sunt trimişi în judecată reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru dare de mită şi complicitate la această infracţiune.

Procurorii au stabilit că, în perioada 2009-2011, Ofimiaş Vasile, în mod repetat, a primit de la doi oameni de afaceri suma totală de 6.450.888 lei, un autoturism marca Volvo (în valoare de 43.999 euro), un teren în suprafaţă de 8.800 metri pătraţi, situat în localitatea Budureasa, judeţul  Bihor, în valoare de 82.000 lei, şi suma de 2.361.314 lei. 

”Foloasele respective au fost primite de inculpatul Ofimiaş Vasile pentru ca, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, să susţină în cadrul comisiei tehnico-economice reactualizarea devizului general pentru obiectivul de investiţii «Acumulare pe râul Mara la Runcu», judeţul Maramureş; să-l informeze pe inculpatul Popa Eugen Laurean despre nivelul alocărilor financiare şi stadiul în care se află acestea, precum şi să sprijine societatea comercială reprezentată de acesta în obţinerea de contracte de execuţie lucrări, prin încredinţare directă, în contextul eforturilor de înlăturare a efectelor inundaţiilor din anul 2010; să supravegheze, să urgenteze şi să avizeze întocmirea documentaţiilor necesare fundamentării proiectului unei hotărâri de guvern, prin care să se aprobe alocarea sumelor de bani necesare finanţării lucrărilor de consolidare şi reprofilare a râului Timiş în anul 2010 şi să-l informeze pe reprezentantul unei societăţi comerciale despre nivelul alocărilor financiare şi stadiul în care se află acestea”, anunţă procurorii.

Pentru a disimula adevărata provenienţă a sumei de 8.812.202,56 lei remisă cu titlu de mită, S.C. River Shore S.R.L. a emis 12 facturi fiscale care au fost achitate lui Ofimiaş Vasile de oamenii de afaceri, pretinşii beneficiari ai “serviciilor”.

În acelaşi context, în perioada 06.06.2011 – 19.12.2014, Ofimiaş Vasile a dispus utilizarea sumei totale de 4.153.996,90 lei şi 62.000 euro, pentru achiziţionarea de case, terenuri, autovehicule şi alte bunuri, cunoscând că sumele de bani provin din săvârşirea unor infracţiuni, în scopul ascunderii originii lor ilicite,

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Satu Mare.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.