Directoarea Grădiniţei Flipper din cartierul Cotroceni din Capitală, Ioana Neagu, acuzată că a bătut trei copii cu vârsta între un an şi şase ani, rămâne sub control judiciar, după ce Tribunalul Bucureşti a respins definitiv, joi, cererea procurorilor de arestare preventivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instanţa Tribunalului Bucureşti a menţinut astfel decizia din 31 martie a Judecătoriei Sector 5 de cercetare sub control judiciar a directoarea Grădiniţei Flipper, Ioana Neagu.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sector 5 au reţinut-o în 30 martie pe Ioana Neagu, pe care o acuză de rele tratamente aplicate minorului, după ce în 15 martie a bătut trei copii, unul de şase ani şi doi fraţi în vârstă de un an şi 11 luni şi, respectiv, de cinci ani.

Anchetatorii au cerut Judecătoriei Sector 5, în 31 martie, arestarea preventivă a Ioanei Neagu, însă instaţa a respins cererea ca neîntemeiată şi a luat măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

În perioada controlului judiciar, Ioana Neagu are interdicţie să iasă din Bucureşti şi să se apropie de cei trei copii pe care i-a  agresat, de membrii familiilor acestora şi de angajaţii Grădiniţei Flipper, era neputând să îşi exercite funcţia. De asemenea, în următoarele două luni, Ioana Neagu trebuie să meargă la poliţie în zilele stabilite prin programul de supraveghere.

Judecătorul care în 31 martie a dispus cercetarea sub control judiciar a Ioanei Neagu a arătat, în motivare, că poliţiştii şi procurorii nu au dovedit în ce constă pericolul pentru ordinea publică pe care îl prezintă directoarea grădiniţei.

Chiar dacă există imagini de pe camerele de supraveghere în care se poate observa cum Ioana Neagu loveşte copiii, magistratul de la Judecătoria Sectorului 5 nu a considerat suficiente aceste probe şi a apreciat că poliţiştii au făcut o cercetare lacunară.

"În speţă, organele de urmărire penală nu au demonstrat nici producerea urmării faptelor imputate, respectiv punerea în primejdie gravă a dezvoltării fizice, psihice sau morale a minorilor”, scrie judecătorul în motivare.

Mai mult, magistratul a aprecizat că poliţiştii nu au dovedit ce calitate avea Ioana Neagu în cadrul grădiniţei şi dacă este, pe lângă administrator, şi educatoare. Chiar dacă exista un contract de muncă în care avea calitatea de educatoare, acesta nefiind înregistrat la ITM, nu îi oferă calitatea de educatoare la grădiniţă, susţine judecătorul.

Magistratul a apreciat că şi părinţii copiilor sunt responsabili pentru situaţia la care s-a ajuns, pentru că şi-au înscris copiii la o grădiniţă neacreditată.

"Grădiniţa nu are autorizare/acreditare ARACIP, în aceste condiţii părinţii copiilor sau susţinătorii legali ai acestora devenind direct responsabili pentru evenimentele ce pot surveni pe parcursul supravegherii lor în această unitate”, a mai notat judecătorul în motivare.

În imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din grădiniţă se vede cum Ioana Neagu îl trage de păr un copil şi îl loveşte peste faţă, în timp ce ţipă la el. Mai mult, femeia îl duce pe copil într-un loc ferit, unde se repede asupra lui şi îl bruschează. După minute în şir de tratament traumatizant, copilul urcă scările de-a buşilea şi se duce spre clasă.

În alte imagini, surprinse tot pe camerele de supraveghere, de această dată în dormitorul copiilor, se vede cum aceeaşi femeie dă năvală în cameră şi ia pur şi simplu pe sus, din pătuţ, doi copii, îi trage puternic de braţ şi îi dă afară din cameră. Alte imagini o arată pe femeie în timp ce îi ceartă pe copii şi îi trage de haine.

Grădiniţa nu era acreditată, nici autorizată de către Ministerul Educaţiei să funcţioneze provizoriu. Directoarea este acuzată în două dosare penale - unul vizează infracţiunea de rele tratamente aplicate minorilor şi altul în domeniul economic, pentru că a derulat fără drept o activitate economică, grădiniţa nefiind autorizată. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.