Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a transmis, miercuri, că susţine punctele de vedere emise anterior de către procurorul general şi Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii şi precizează că modificările aduse legilor justiţiei contravin arhitecturii instituţionale stabilite prin Constituţie şi ar pune Ministerul Public în imposibilitatea de a-şi realiza atribuţiile specifice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DIICOT a transmis miercuri, că, în cadrul Adunării Generale a procurorilor, convocată pentru prezentarea Raportului de activitate al Direcţiei pentru anul 2018, s-a decis suplimentarea ordinii de zi, cu emiterea unui punct de vedere asupra modificărilor aduse legilor justiţiei, prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului, adoptată la data de 19.02.2019.

”În urma consultărilor procurorilor prezenţi în cadrul Adunării Generale, aceştia au decis în unanimitate ralierea şi susţinerea punctelor de vedere emise de către Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de Secţia de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii în sensul că, modificările aduse Legilor justiţiei contravin arhitecturii instituţionale stabilite prin Constituţie şi ar pune Ministerul Public în imposibilitatea de a-şi realiza atribuţiile specifice, prevăzute de Constituţia României şi legile organice”, a transmis DIICOT. 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Tudorel Toader a anunţat, marţi, că funcţiile de conducere din Ministerul Public pot fi ocupate şi de procurori care au fost judecători şi că persoanele aflate în prezent în aceste funcţii cu delegare le mai pot ocupa 45 de zile. Pentru funcţiile de conducere din Ministerul Public, avizul va fi dat de plenul CSM.

Organizaţiile profesionale ale magistraţilor, dar şi DNA, procurorul general şi Secţia pentru procurori a CSM au transmis puncte de vedere în care susţin că modificările blochează activitatea Ministerului Public. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.