DIICOT a anunţat, joi, că documentele desecretizate privind protestul din 1o august nu cuprind date referitoare la implicarea unor persoane, ci evaluări contextuale cu privire la modul de desfăşurare a evenimentelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Înscrisul intitulat «Informarea privind manifestaţia de protest desfăşurată în municipiul Bucureşti, în data de 10.08.2018», declasificat de către M.A.I. la data de 14.11.2019, nu cuprinde date referitoare la implicarea unor persoane fără atribuţii în activitatea de gestionare a intervenţiei jandarmeriei în timpul protestelor, ci evaluări contextuale cu privire la modul de desfăşurare a evenimentelor şi cu privire la capacitatea de reacţie a forţelor de ordine”, a transmis, joi, DIICOT.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi, că raportul referitor la evenimentele din 10 august, din Piaţa Victoriei a fost declasificat şi transmis DIICOT, care îl poate folosi în ancheta penală.

”La nivelul MAI, comisia constituită a lucrat pentru a analiza oportunitatea şi tot ceea ce ţine de procedura legală pentru declasificarea raportului din 10 august, raport cu privire la protestele din 10 august, clasificat de conducerea MAI. Azi am primit ultimul aviz, solicitat de la toate instituţiile implicate în această derulare. Azi-dimineaţă a sosit ultimul aviz şi comisia a decis declasificarea raportului. Raportul este declasificat, informarea este declasificată. MAI a decis, conform legii, această declasificare”, a anunţat Vela.

La rândul său, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, fost ministru interimar al Internelor, a declarat că raportul a fost deja desecretizat în proporţie de 90%, concluzia sa fiind că ministrul liberal de Interne Marcel Vela nu a declasificat nimic, a fost doar o mascaradă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.