Curtea Militară de Apel Bucureşti a schimbat sentinţa în cazul jandarmului condamnat la închisoare cu executare pentru că a incendiat o maşină, iar focul s-a extins la alte opt autoturisme. Bărbatul a primit patru ani cu suspendare, faţă de condamnarea iniţială de doi ani şi şase luni cu executare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea Militară de Apel Bucureşti a decis, miercuri, să îl elibereze pe căpitanul George Daniel Băcanu, după ce judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei de 2 ani şi 6 luni. 

"Admite apelul formulat de apelantul inculpat cpt. Băcanu George Daniel din cadrul I.J.J. Galaţi împotriva sentinţei penale nr. 15/02.03.2022 a Tribunalului Militar Iaşi, astfel cum a fost îndreptată prin încheierea din 03.03.2022. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi rejudecând în fond: 

Înlătură dispoziţiile privind executarea în regim de detenţie a pedepsei principale rezultante de 2 ani şi 6 luni închisoare şi, drept consecinţă, în baza art. 91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei aplicată inculpatului cpt. Băcanu George Daniel sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, stabilit în condiţiile art. 92 C.pen. În baza art. 93 alin. 1 şi alin. 2 lit. d) C.pen ", se arată în sentinţa Curţii Militare de Apel Bucureşti. 

Totodată, bărbatul are o interdicţie de a se apropia de fosta soţie timp de 2 ani. 

Căpitanul George Daniel Băcanu a fost condamnat, la începutul lunii martie, de Tribunalul Militar Iaşi la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare după ce, în luna octombrie a anului trecut, în timpul liber, pe fondul geloziei, a incendiat un autoturism parcat în faţa scării unui bloc din Galaţi.  

El a folosit un pet de 2,6 litri benzină achiziţionat în aceeaşi seară. Incendiul s-a propagat şi a distrus alte opt autoturisme, precum şi uşa din termopan cu accesoriile sale de la intrarea în bloc.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.