Chestorul Cătălin Ioniţă s-a prezentat la DNA, miercuri, la o zi de la demisia sa de la conducereal Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). El a spus, la sosirea la DNA, că a fost citat în calitate de suspect într-un dosar, susţinând că va lupta "până în pânzele albe" pentru a-şi demonstra nevinovăţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ioniţă a ajuns la DNA în jurul orei 11.00, spunând că a fost citat în 18 iunie să se prezinte pentru a-i fi adusă la cunoştinţă calitatea de suspect într-un dosar.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

"Am fost citat în 18 iunie pentru a mi se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect într-un dosar. Am considerat că este de datoria mea să fac un pas înapoi pentru a proteja imaginea Ministerului de Interne şi a Poliţiei Române. Demisia mea este un gest de demnitate şi onoare", a declarat Cătălin Ioniţă.

El a spus că nu îşi face probleme pentru că este nevinovat, cariera sa fiind "impecabilă".

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

"Cariera mea este impecabilă şi voi merge până în pânzele albe să îmi dovedesc nevinovăţia. (...) Nu există nicio abatere a mea de la lege şi de la morală şi voi demonstra acest lucru. Dincolo de suprinderea pe care o am, am determinarea să clarific aceste aspecte", a mai spus fostul şef al Poliţiei Române.

El a adăugat că va da detalii după discuţia cu procurorii DNA.

Cătălin Ioniţă a fost înlocuit marţi de la conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunând că Ioniţă a cerut a cerut ministrului Carmen Dan să fie schimbat din funcţie, invocând motive persoane. Ioniţă va fi înlocuit cu şeful Poliţiei de Frontieră, Ioan Buda. 

Cătălin Ioniţă a fost împuternicit pentru şase luni în funcţia de şef al Poliţiei Române în 17 ianuarie, când l-a înlocuit pe Bogdan Despescu, demis în urma scandalului izbucnit după arestarea poliţitului Eugen Stan, cercetat după ce a agresat sexual mai mulţi copii.

Ioniţă a fost numit la propunerea ministrului Carmen Dan, situaţie care a provocat un conflict cu premierul de atunci Mihai Tudose.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.