Cei doi fraţi care la începutul anului trecut l-au omorât pe şeful Postului de Poliţie Vişeu de Jos au fost condamnaţi, marţi, de Tribunalul Maramureş, la închisoare pe viaţă. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul Maramureş a hotărât, marţi, condamnarea fraţilor Ioan Aurelian Tomoiagă şi Marius Ovidiu Tomoiagă la închisoare pe viaţă pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, cei doi ucigându-l pe Gheorghe Nistor, şeful de post din Vişeu de Jos, la începutul lunii ianuarie 2017, chiar în sediul Poliţiei.

De asemenea, fraţii au fost obligaţi la plata sumei de 5.000 de euro, reprezentând daune morale, către partea civilă Aurica Dascălu.

Totodată, Tribunalul Maramureş a luat act de renunţarea la pretenţiile civile formulate de mama, soţia şi cei doi fii ai victimei. Fraţii Tomoiagă au mai fost obligaţi la plata sumei de 53.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Decizia Tribunalului Maramureş nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Pe data de 4 ianuarie 2017, cei doi fraţi au mers în sediul Postului de Poliţie Vişeu de Jos, au intrat în biroului şefului de post Gheorghe Nistor şi i-au aplicat acestuia trei lovituri cu un cuţit – una în zona cervicală şi două în zona toracelui, în urma cărora victima a decedat.

Cei doi au închis uşa biroului cu cheia şi au părăsit clădirea prin partea din spate a acestuia, şeful de post fiind găsit decedat peste câteva ore.

Pe data de 6 ianuarie, cei doi fraţi au fost reţinuţi, iar o zi mai târziu Tribunalul Maramureş a dispus arestarea lor preventivă. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.