Curtea Constituţională a stabilit, joi, ca până la 30 octombrie părţile să-şi prezinte punctele de vedere cu privire la soluţionarea conflictului de natură constituţională reclamat de preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii în relaţia cu ministrul Justiţiei, Ana Birchall.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Referitor la cererea preşedintelui CSM de solutionare a conflictului, s-a stabilit că până la 30 octombrie părţile să îşi exprime punctul de vedere”, a transmis, joi, CCR. 

Sursa citată a precizat că termenul pentru şedinţa de judecată se stabileşte ulterior.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a anunţat, în 8 octombrie, că va sesiza Curtea Constituţională cu privire la existenţa unui conflict de natură constituţională în legătură cu acţiunile ministrului Justiţiei, Ana Birchall.

”În calitate de preşedinte al CSM am decis să sesizez Curtea Constituţională faţă de acţiunile ministrului Justiţiei, Ana Birchall”, a anunţat, Lia Savonea.

Aceasta a făcut referire la două motive, între care ”ingerinţa gravă” a ministrului Justiţiei în activitatea de urmărire penală a procurorilor.

”În principal pentru două motive: primul, o ingerinţă gravă în activitatea procurorilor, mă refer la activitatea de urmărire penală şi al doilea, acţiuni de subminare a autorităţii Consiliului Superior al Magistraturii, în calitatea sa constituţională de garant al independenţei Justiţiei”, a declarat Lia Savonea.
 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.