Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, joi, că a trimis către DNA o adresă, datată 13 februarie, cu privire la revocarea detaşării poliţiştilor judiciari care apar în înregistrările de la DNA Ploieşti. Precizările vin în contextul în care procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri seară, că nu a primit nicio solicitare de la Carmen Dan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am vorbit despre o măsura justă pe care MAI, eu ca ministru reprezentând angajatorul de drept, am considerat că este cazul să o iau. Ce pot să vă spun cu siguranţă şi fără absolut nicio intenţie de a comenta ce spune procurorul şef este că acea adresa a fost scrisă, datată cu data de 13, atunci a ieşit de la mapă, şi a fost expediată către DNA cu Poşta militară. Că nu a primit-o doamna procuror-şef, aş prefera să nu comentez. Haideţi să vedem ce decide DNA. Verificarea poliţiştilor detaşaţi la DNA este reglementată tot de ordonaţa de organizare a DNA şi intră tot în atribuţiile procurorului şef. Am solicitat analizarea revocării pentru că aspectele făcute publice mi s-au părut de o gravitate foarte mare şi necesar a fi verificate", a declarat, joi, ministrul Carmen Dan.

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat, miercuri seară, că nu a primit nicio solicitare oficială de la ministrul de Interne Carmen Dan privind revocarea a doi poliţişti de la DNA Ploieşti, ca urmare a înregistrărilor apărute în presă. "Nu am primit niciun fel de solicitare oficială. Până la ora la care am început această conferinţă de presă nu a fost înregistrată această solicitare. Am luat la cunoştinţă de ea din spaţiul public", a declarat Kovesi.

Ea a spus că îi va da un răspuns ministrului Carmen Dan instituţional, după ce va citi o solicitare oficială.

Ministrul Afacerilor Interne a solicitat procurorului şef al DNA revocarea detaşării din funcţie a celor doi poliţişti care apar în înregistrările făcute publice de fostul deputat Vlad Cosma - comisarul şef de poliţie Iordache Mihai şi comisarul şef de poliţie Florea Gabriela, a anunţat, miercuri, Ministerul Administraţiei şi Internelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.