Un ofiţer de poliţie, şef al secţiei 1 de Poliţie Rurală Brăila, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Galaţi după ce ar oferit unei persoane informaţii nedestinate publicităţii referitoare la controalele ce vizau două dintre societăţile comerciale administrate de persoana respectivă. Poliţistul este acuzat, printre altele de compromiterea intereselor justiţiei, el fiind în prezent sub control judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform procurorilor, în perioada septembrie-octombrie 2021, ofiţerul de poliţie Prioteasa Ştefan-Laurenţiu, profitând de faptul că avea cunoştinţă de zilele în care erau planificate activităţi de control ale Poliţiei, ar fi oferit unei persoane informaţii nedestinate publicităţii referitoare la controalele ce vizau două dintre societăţile comerciale administrate de persoana respectivă, precum şi un punct de lucru al unei asociaţii.

"Informaţiile nedestinate publicităţii ar fi fost oferite la datele de 14 septembrie, 05 octombrie şi 26 octombrie 2021, cu ocazia a trei întâlniri consecutive, care s-au desfăşurat fie în apropierea unuia dintre spaţiile comerciale deţinute de persoana beneficiară a informaţiilor, fie în interiorul autoturismului aparţinând ofiţerului de poliţie în cauză. În toate cele trei situaţii, inculpatul ar fi avertizat persoana respectivă despre controale ale poliţiei planificate pentru ziua următoare", transmit procurorii.

Conform DNA, la întâlnirea din 5 octombrie 2021, poliţistul i-ar fi adus la cunoştinţă persoanei interesate că în dimineaţa zilei următoare, urma să fi efectuată o percheziţie la un punct de lucru al societăţii administrate de respectiva persoană, informaţie cu caracter confidenţial pe care ofiţerul de poliţie o deţinea în virtutea atribuţiilor lui de serviciu. Procurorii sunt de părere că demersul poliţistului ar fi îngreunat atât desfăşurarea cercetărilor cât şi completarea materialului probator într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brăila cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză, poliţistul fiind acuzat de infracţiunile de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii", în formă continuată (3 acte materiale) dar şi compromitere a intereselor justiţiei.

Totodată, procurorii anticorupţie au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de un avocat suspendat în cadrul Baroului Brăila pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.