Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, a declarat, marţi, că în urmă cu aproximativ o lună a cerut ministrului Educaţiei retragerea titlului său de doctor, din motive personale, precizând că nu a plagiat în teza de doctorat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am făcut acum aproximativ o lună o cerere adresată ministrului Educaţiei prin care am cerut retragerea titlului de doctor. Am făcut acest lucru din motive personale, a fost o decizie grea, dar vreau să specific că nu consider că am plagiat în acea teză de doctorat", a spus Bogdan Licu, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, răspunzând unei întrebări.

Prim-adjunctul procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Bogdan Licu, şi-a susţinut teza de doctorat, cu titlul “Corupţia, risc major la adresa securităţii naţionale”, în 2011, la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul", îndrumător ştiinţific fiind fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea.

Procurorul general interimar Bogdan Licu ar fi plagiat în teza sa de doctorat, potrivit informaţiilor publicate în presă.

După ce a preluat interimar, în 2 februarie, conducerea Ministerului Public, în urma demisiei lui Tiberiu Niţu, Bogdan Licu a refuzat să spună dacă a plagiat în lucrarea sa de doctorat, el arătând doar că sunt instituţii care pot face verificări în acest sens.



"N-are rost sa comentez acest subiect. Sunt institutii abilitate care verifică", a spus atunci Licu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.