Bărbatul care a cerut 30.000 de euro şi a primit jumătate din sumă de la o femeie căreia i-a spus că va interveni la Ambasasa României din Liban să îi dea soţului acesteia, cetăţean sirian, viză de deplasare în România a fost trimis în judecată, procurorii DNA cerând isntanţei să îl judece în stare de arest preventiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Dumitru Stamen, pentru trafic de influenţă, şi sub control judiciar pe Ekaterina-Monalisa Rohparvar, pentru complicitate la această infracţiune.

În rechizitoriul trimis Tribunalului Bucureşti, procurorii DNA notează că, în zilele de 1 şi 2 august, Stamen i-a pretins unei femei, martoră în cauză, 25.000 de euro, sumă majorată apoi la 30.000 de euro, spunând că va interveni, în baza relaţiilor pe care le are printr-o persoană ce se află în Liban, pe care nu a indicat-o, astfel încât soţul acesteia, cetăţean sirian, să obţină, de la Ambasada şi Consulatul României de la Beirut, viza pentru deplasarea în România.

Stamen i-ar fi spus femeii că 15.000 de euro sunt pentru el, iar ceilalţi 15.000 de euro vor ajunge la persoana din Liban care va facilita emiterea vizei.

O zi mai târziu, procurorii DNA l-au prins în flagrant pe Dumitru Stamen, după ce a primit, prin intermediul concubinei sale, Monalisa Ekaterina Rohparvar, 15.000 de euro.

"Anterior constatării infracţiunii flagrante,în aceeaşi zi, inculpata Rohparvar Monalisa-Ekaterina, la solicitarea lui Stamen Dumitru, a venit la locuinţa martorei şi, pentru a evita constatarea unei infracţiuni flagrante, cu un dispozitiv special adus de ea, a verificat fiecare bancnotă din suma de 15.000 euro ce urma a fi remisă, pentru a constata dacă acestea erau marcate. Rezultatul verificării efectuate minuţios de Rohparvar Monalisa-Ekaterina a fost negativ, pentru că în cauză nu s-a procedat la marcarea, cu o anumită scriere ori substanţă, a bancnotelor folosite pentru constatarea infracţiunii flagrante", au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Bucureşti, procurorii cerând menţinerea măsurilor preventive dispuse în cazul celor doi inculpaţi şi în timpul judecării cauzei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.