Avocatul bucureştean Ion Predonu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru trafic de influenţă, la o săptămână după ce a fost prins în flagrant când primea 1.000 de euro de la o persoană căreia i-a spus că îi va determina pe administratorul şi pe preşedintele unei asociaţii de proprietari să îi elibereze o adeverinţă din care să rezulte că nu înregisterează debite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis dosarul la Curtea de Apel Bucureşti şi au cerut instanţei să menţină măsura controlului judiciar în cazul avocatului Ion Predonu şi pe timpul judecării cauzei.

În rechizitoriul transmis instanţei se arată că, în 1 iulie, avocatul Ion Predonu a cerut 1.000 de euro de la două persoane şi le-a promis că îi va determina pe administratorul şi pe preşedintele unei asociaţii de proprietari să elibereze o adeverinţă care să ateste împrejurarea că una dintre acestea nu înregistrează debite.

Avocatul a fost denunţat de cele două persoane, iar în 5 iulie a fost prins în flagrant când primea cei 1.000 de euro de la unul dintre denunţători.

Ion Predonu a fost, în 2015, printre candidaţii la funcţia de decan al Baroului Bucureşti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.