Procurorul general, Augustin Lazăr, le-a adresat, marţi, în contextul participării la şedinţa de finalizarea a mandatului Ancăi Jurma la şefia DNA, un mesaj procurorilor anticorupţie, spunând că DNA "are resursele umane de expertiză profesională pentru a asigura integritatea, eficienţa şi disciplina instituţională, precum şi de a continua lupta anticorupţie". La şedinţă s-a constatat şi că Jurma şi-a îndeplinit obiectivele asumate, anunţă Ministerul Public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Public, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), Augustin Lazăr, a participat, marţi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) la o şedinţă ocazionată de finalizarea mandatului de conducere al procurorului şef Anca Jurma.

"Cu acest prilej, s-a constatat că aceasta şi-a îndeplinit obiectivele asumate: asigurarea unui interimat echilibrat, continuarea combaterii  fenomenului corupţiei, respectarea normelor procedurale, a standardelor europene în materie şi apărarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor", se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Totodată, în acest cadru, s-a transmis conducerea DNA de la procurorul şef interimar, căruia îi expiră delegarea, către procurorii şefi adjuncţi, conform reglementărilor interne.

"În acest context, procurorul general al PICCJ le-a adresat procurorilor anticorupţie un mesaj în care a subliniat faptul că DNA are resursele umane de expertiză profesională pentru a asigura integritatea, eficienţa şi disciplina instituţională, precum şi de a continua lupta anticorupţie, în conformitate cu normele şi standardele profesionale de eficacitate, calitate a actelor de urmărire penală şi de apărare a drepturilor fundamentale ale omului", scrie în comunicat, în care se arată că Augustin Lazăr şi-a exprimat convingerea că noua conducere a DNA va lua toate măsurile legale pentru a asigura desfăşurarea în condiţii optime a activităţii structurii anticorupţie.

Procurorul-şef adjunct al DNA Călin Nistor a preluat marţi conducerea instituţiei până la numirea unui titular.

Desemnarea sa a fost făcută în urma unei şedinţe care a avut loc la DNA, cu participarea procurorului general Augustin Lazăr.

Nistor preia conducerea DNA după ce Anca Jurma, care a deţinut conducerea instituţiei, a refuzat prelungirea interimatului.

Călin Nistor este procuror şef adjunct al DNA din 10 mai 2013, fiind reînvestit în 2016,  iar în perioada 11 martie – 9 mai 2013 a ocupat interimar funcţia de procuror şef al DNA. 

Nistor şi-a început cariera în 1995, când a fost pentru un an procuror la Parchetul Judecătoriei Drăgăşani, apoi timp de patru ani a fost  avocat în Baroul Vâlcea.

Începând din 2000, Călin Nistor a revenit în magistratură, mai întâi tot la Parchetul Judecătoriei Drăgăşani, apoi la Parchetul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea (2003-2005) şi la DNA - Structura Centrală (2006-2008).

Din ianuarie 2008 până în 10 martie 2013, Nistor a condus DNA – Structura Teritorială Piteşti, funcţie din care a fost delegat, în 11 martie 2013, în funcţia de procuror şef al DNA.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.