Asociaţia ”Iniţiativa pentru Justiţie” a transmis, joi, îngrijorarea cu privire la ”abordarea mercantilă” a ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, care ”promite partenerilor strategici achiziţii de bunuri şi servicii, într-o încercare disperată de a le obţine suportul public pentru mandatul său dezastruos”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asociaţia  «Iniţiativa pentru Justiţie», militând constant pentru apărarea valorilor statului de drept, îşi arătă îngrijorarea faţă de noua abordare mercantilă a Ministrului Justiţiei, domnul Cătălin Predoiu, care promite partenerilor strategici - profitând de relaxarea regimului achiziţiilor publice provocat de pandemie - achiziţii de bunuri şi servicii de la aceştia, din fonduri publice, într-o încercare disperată de a le obţine suportul public pentru mandatul său dezastruos în domeniul justiţiei şi al statului de drept”, a transmis, joi seară, asociaţia.

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a avut miercuri o întrevedere cu ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman, la sediul instituţiei.

Discuţiile s-au axat pe combaterea infracţiunilor financiare, a criminalităţii informatice, traficului de persoane, cât şi pe digitalizarea Justiţiei.

Predoiu a afirmat, la finalul întâlnirii, că România este interesată de „soluţiile şi modelele de digitalizare folosite în sistemele de justiţie din SUA şi democraţiile occidentale”. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.