Senatorul Crin Antonescu a ajuns, vineri, în jurul orei 10.00, la sediul DNA Ploieşti, spunând că nu ştie în ce dosar a fost citat, dar că bănuieşte că este vorba despre "denunţuri mincinoase".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Crin Antonescu a sosit la DNA Ploieşti împreună cu soţia sa, Adina Vălean.

"Sunt invitat în calitate de martor, nu cunosc exact în ce dosar. Presupun că e vorba de denunţurile mincinoase despre care aţi discutat atâta la adresa mea", a spus Crin Antonescu, la intrarea in sediul DNA Ploieşti.

La ora transmiterii acestei ştiri, Antonescu aşteaptă să intre la audieri în faţa procurorilor.

Anterior, surse judiciare au declarat că Antonescu a fost citat ca martor de procurorii DNA Ploieşti într-un dosar ce ar avea legătură cu denunţurile fostei nurori a lui Virgil Măgureanu, Alina Petre, dar şi cu activitatea Primăriei Sectorului 1, condusă la acea vreme de Andrei Chiliman, urmărit penal de DNA Ploieşti în alt dosar.

În urmă cu câteva săptămâni, fosta noră a lui Virgil Măgureanu, care a depus mai multe denunţuri la DNA central, s-a prezentat şi la sediul din Ploieşti al Direcţiei Anticorupţie, însă nu a precizat dacă a făcut denunţuri şi în faţa procurorilor ploieşteni.

Astfel, fosta noră a lui Virgil Măgureanu, Alina Petre, a fost, în 14 martie, la DNA şi a făcut, alături de omul de afaceri Florin Mihai Ghiulbenghian, mai multe denunţuri care îi vizează pe fostul ei socru, Virgil Măgureanu, Crin Antonescu, în calitate de fost preşedinte interimar al României, Adina Vălean, eurodeputat, soţia lui Crin Antonescu, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, oamenii de afaceri Elan Schwartzenberg şi Dragoş Dobrescu, Carmen Daniela Dan, prefectul judeţului Teleorman, Vasile Cimpoeru, primarul oraşului Bragadiru, şi magistraţii Gheorghe Mihai, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, şi Elena Brânduşa Gheorghe, judecător la Tribunalul Bucureşti.

În 16 martie, Alina Petre a depus alte denunţuri, atât la DNA central, cât şi la DNA Ploieşti. În aceeaşi zi a mers la Secţia 3 de Poliţie din Bucureşti, unde a depus probe pentru a dovedi că a fost ameninţată de persoane implicate în dosarul Romprest.

În 24 martie, Petre şi Ghiulbenghian au depus noi denunţuri la DNA, vizându-i pe Traian Băsescu, fostul şef al DNA, Daniel Morar, fostul consilier prezidenţial Daniel Moldoveanu şi doi procurori DNA.

Potrivit denunţurilor depuse de Alina Petre şi făcute publice, Crin Antonescu şi soţia sa, europarlamentarul Adina Vălean, ar fi cumpărat la jumătate din preţul pieţei un apartament de lux într-un cartier rezidenţial, diferenţa de preţ fiind suportată indirect, prin achiziţionarea unui alt apartament, supraevaluat, de către compania Romprest controlată de omul de afaceri Florian Walter. în schimb, Romprest urma să primească contracte pentru serviciile de salubrizare cu Primăria Sectorului 1, condusă de Andrei Chiliman.

La rândul său, Chiliman este cercetat de procurorii DNA Ploieşti într-un dosar de fapte de corupţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.