Senatorul Crin Antonescu şi soţia sa, europarlamentarul Adina Vălean, au părăsit sediul DNA Ploieşti, unde au fost audiaţi, timp de peste o oră, ca martori într-un dosar pornit de la denunţurile fostei nurori a lui Virgil Măgureanu. Antonescu a spus că nici el şi nici soţia sa nu au comis niciodată ilegalităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am avut o întâlnire absolut normală, în parametri legali, eu faţă de conţinutul denunţului am făcut declaraţii publice, nu am de gând să le mai repet aici. (...) Nici eu, nici soţia mea nu am comis vreodată nici cea mai mică ilegalitate. Am discutat despre acest lucru, despre conţinut puteţi revedea declaraţiile la detaliu. Nu mai are rost să le reiau aici", a spus Crin Antonescu, la ieşirea de la DNA Ploieşti.

Întrebat dacă i s-a cerut vreodată să intervină la Primăria Sectorului 1, condusă de colegul său liberal Andrei Chiliman, Antonescu a răspuns: "Niciodată".

Crin Antonescu sosise la DNA Ploieşti, vineri, în jurul orei 10.00, împreună cu soţia sa, Adina Vălean.

"Sunt invitat în calitate de martor, nu cunosc exact în ce dosar. Presupun că e vorba de denunţurile mincinoase despre care aţi discutat atâta la adresa mea", spunea Crin Antonescu, la intrarea in sediul DNA Ploieşti.

Anterior, surse judiciare declarau că Antonescu a fost citat ca martor de procurorii DNA Ploieşti într-un dosar ce ar avea legătură cu denunţurile fostei nurori a lui Virgil Măgureanu, Alina Petre, dar şi cu activitatea Primăriei Sectorului 1, condusă la acea vreme de Andrei Chiliman, urmărit penal de DNA Ploieşti în alt dosar.

În urmă cu câteva săptămâni, fosta noră a lui Virgil Măgureanu, care a depus mai multe denunţuri la DNA central, s-a prezentat şi la sediul din Ploieşti al Direcţiei Anticorupţie, însă nu a precizat dacă a făcut denunţuri şi în faţa procurorilor ploieşteni.

Potrivit denunţurilor depuse de Alina Petre şi făcute publice, Crin Antonescu şi soţia sa, europarlamentarul Adina Vălean, ar fi cumpărat la jumătate din preţul pieţei un apartament de lux într-un cartier rezidenţial, diferenţa de preţ fiind suportată indirect, prin achiziţionarea unui alt apartament, supraevaluat, de către compania Romprest. în schimb, Romprest urma să primească contracte pentru serviciile de salubrizare cu Primăria Sectorului 1, condusă de Andrei Chiliman.

Numele omului de afaceri Dragoş Dobrescu apare în dosarul în care Crin Antonescu şi soţia sa, Adina Vălean, au fost audiaţi ca martori la DNA Ploieşti, existând suspiciuni că Dobrescu este cel care ar fi plătit cea mai mare parte din apartamentul cumpărat de cei doi, au declarat pentru News.ro surse apropiate dosarului.

Potrivit surselor citate, anchetatorii anticorupţie au făcut, joi, percheziţii la locuinţa din Bucureşti a omului de afaceri Dragoş Dobrescu şi la sediul grupului de firme Monolit deţinut de acesta.

Aceleaşi surse au precizat că există suspiciunea că Dragoş Dobrescu ar fi plătit cea mai mare parte din apartamentul de lux cumpărat în urmă cu câţiva ani de Crin Antonescu şi Adina Vălean.

Conform denunţului fostei nurori a lui Virgil Măgureanu, jumătate din acest apartament ar fi fost plătit de soţii Antonescu, restul fiind suportat de compania de salubritate Romprest. În urma verificărilor, s-a aflat că, în realitate, compania Romprest ar fi controlată de Dragoş Dobrescu, unul dintre liderii grupului de oameni de afaceri denumit "gruparea Monaco", şi că acesta ar fi plătit cea mai mare parte a apartamentului deţinut de cei doi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.