Procurorii orădeni au deschis o anchetă după ce o profesoară nu a purtat mască de protecţie în timpul orele pe care le susţinea la două unităţi de învăţământ, iar în acelaşi timp a instigat şi alte cadre didactice şi alţi părinţi să facă acelaşi lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a transmis marţi, printr-un comunicat de presă, că a deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor, nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă şi abuzul în serviciu.

“La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea se află înregistrat dosarul cu nr. 4501/P/2020 în care se efectuează cercetări cu privire la infracţiunile de zădărnicirea combaterii bolilor, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi abuzul în serviciu, constând în aceea că de la începutul anului şcolar 2020-2021, respectiv din data de 1 septembrie 2020, doamna profesoară X, titular la Şcoala Gimnazială nr.1 Bulz şi cu completarea normei didactice la Şcoala Gimnazială Dacia Oradea, nu a purtat mască de protecţie impusă în contextul actual al riscului de infecţie cu virusul Sars-Cov-2, fiindu-i atrasă atenţia în repetate rânduri cu privire la acest aspect, însă aceasta nu s-a conformat”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că profesoara respectivă a instigat şi alte cadre didactice şi părinţi de a nu purta masă sau de a lăsa copiii fără mască la orele de limba engleză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.