Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat marţi, la Reşiţa, că îi invită pe toţi tinerii din judeţ şi pe cei care au minim 5 ani experienţă să se gândească la profesia de magistrat, ea anunţând că săptămâna aceasta s-a dat drumul la concursurile organizate de CSM pentru 300 de auditori de justiţie şi organizarea unui examen de admitere în magistratură pentru persoanele care deja au 5 ani vechime în profesii juridice, unde sunt 250 de locuri la judecători şi 147 de locuri la procurori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vreau să fac un apel către toţi cei care ar fi tentaţi să intre în magistratură, să le spun că de săptămâna aceasta s-a dat drumul la competiţie, vorbim de concursuri organizate de CSM pentru 300 de auditori de justiţie, vorbesc de judecători şi procurori şi în acelaşi timp vorbesc de organizarea unui examen de admitere în magistratură pentru persoanele care deja au 5 ani vechime în profesii juridice şi s-au scos pentru acestea 250 de locuri la judecători, 147 de locuri la procurori”, a spus Alina Gorghiu.

Ea a spus că îi invită pe toţi tinerii din judeţul Caraş-Severin şi pe cei care au minim 5 ani experienţă să se gândească la această profesie de magistrat.

”Mie mi se pare în continuare una atractivă, sper să îi facem să înţeleagă că profesia este una care merită respectată şi că avem nevoie de ei în sistem”, a arătat Gorghiu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.