Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a anunţat că a aterizat avionul care îl aduce înapoi din Olanda în România pe inculpatul Şerbuc Ilie Marcel, acuzat de uciderea unei fetiţe de 12 ani. Ea a adăugat că potrivit procedurii, acesta va fi prezentat instanţei pentru confirmarea măsurii arestului preventiv. „Rămâne să vedem ce va decide instanţa şi, mai departe, continuă actele de urmărire penală, procedură care nu este publică”, a mai precizat senatoarea PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A aterizat avionul care îl aduce înapoi în România pe inculpatul Şerbuc Ilie Marcel, acuzat de uciderea unei fetiţe de 12 ani. Cu privire la inculpat fusese dispusă, în lipsă, măsura arestului preventiv. Potrivit procedurii, el va fi prezentat la instanţă pentru confirmarea acestei măsuri. Rămâne să vedem ce va decide instanţa şi, mai departe, continuă actele de urmărire penală, procedură care nu este publică”, a scris Alina Gorghiu, marţi pe Facebook.

Ea a mai spus că „nicio persoană nu este mai presus de lege”.

„Nimeni nu se poate sustrage răspunderii în faţa justiţiei naţionale. Aceasta este normalitatea într-un stat democratic. Vă asigur că Ministerul Justiţiei va depune în continuare toate eforturile legale pentru ca fugarii să fie aduşi înapoi in România. Cooperarea judiciară internaţională în materie penală este esenţială pentru combaterea infracţionalităţii. Mulţumesc tuturor autorităţilor române şi olandeze pentru buna colaborare!”, a completat Gorghiu.
Bărbatul suspectat că a ucis-o pe fiica de 12 ani a concubinei sale, cadavrul copilei fiind găsit în lada canapelei într-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei, a fost prins în Regatul Ţărilor de Jos, după ce fusese dat în urmărire internaţională, pe numele său fiind emis un mandat de arestare pentru 30 de zile. Bărbatul în vârstă de 38 de ani figura pe lista celor mai căutaţi fugari din Europa, el fiind considerat periculos.

Un tribunal din Amsterdam, în baza unui mandat european de arestare, a dispus săptămâna trecută predarea inculpatului Şerbuc Ilie Marcel, acuzat de uciderea unei minore de 12 ani, autorităţilor competente din România, decizia fiind definitivă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.