Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 1.157.736 lei între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu familia de către Ioniţă Alexandru Cătălin, fost Director General al Direcţiei Generale Anticorupţie – Ministerul Afacerilor Interne, în perioada exercitării funcţiei publice, anunţă instituţia, precizând că a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astfel, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către IONIŢĂ ALEXANDRU CĂTĂLIN, împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei publice”, precizează ANI.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, ”persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum şi despre existenţa diferenţelor semnificative”.

Fostul Director General al Direcţiei Generale Anticorupţie a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare, se mai arată în comunicat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.