Portugalia a decretat o zi de doliu naţional în memoria Papei emerit Benedict al XVI-lea, care urmează să fie înhumat la 5 ianuarie, anunţă miercuri preşedinţia portugheză, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele protughez Marcelo Rebelo de Sousa ”a semnat decretul Guvernului care declară o zi de doliu naţional la 5 ianuarie 2023 pentru decesul Papei emerit Benedict al XVI-lea”, se arată într-o notă publicată pe site-ul preşedinţiei portugheze.

Şeful statului portughez, un catoloc fervent, urmează să fie prezent la Vatican la funeraliile lui Benedict al XVI-lea, care a murit sâmbătă, la vârsta de 95 de ani, şi ale cărui funeralii urmează să fie oficiate joi, la Vatican, de către sucesorul său, Papa Francisc.

Benedict al XVI-lea a efectuat o vizită în Portugalia, în mai 2010, şi a oficiat o slujbă la care au asistat o jumătate de milion de pelerini, la sanctuarul de la Fatima, în centrul Portugaliei, o ţară cu o puternică tradiţie catolică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.