Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski salută joi vizita omologului său turc Recep Tayyip Erdogan, la Liov, drept un ”mesaj puternic de susţinere” a Ucrainei împotriva invaziei ruse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vizita preşedintelui Turciei în Ucraina este un mesaj puternic de susţinere din partea unei ţări la fel de importante”, scrie pe telegram Zelenski.

Zelenski anunţă că a discutat cu Erdogan despre exportul cerealelor ucrainene şi situaţia de la centrala Nucleară ucraineană Zaporijjea.

Pe teren, forţe ruse au continuat să bombardeze joi nord-estul Ucrainei, omorând cel puţin cinci persoane la Harkov (nord-est), potrivit Kievuului, cu doar câteva ore înaintea acestei întâlniri, la Liov, a lui Volodimir Zelenski cu Recep Tayyip Erdogan şi secretarul general al ONU Antonio Guterres.

Cei trei au discutat despre Acordul de la Istanbul privind exportul cerealelor ucrainene şi despre ”nevoia unei soluţii politice la conflict”.

În programul lui Antonio Guterres se află o reuniune bilaterală cu Volodimir Zelenski, iar vineri o vizită la Odesa - unul dintre cele trei porturi folosite în cadrul acordului privind exportul cerealelor ucrainene -, şi o vizită la Centrul de Coordonare Comună (CCC), la Istanbul, însărcinat cu supervizarea acordului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.