Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a negat din nou orice acord reciproc avantajos cu omologul său american Donald Trump pe tema ajutorului militar american acordat ţării sale, în pofida unor mărturii în acest sens în cadrul procedurii de destituire a locatarului Casei ALbe, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu nu am vorbit deloc cu preşedintele american (Donald) Trump despre eu îţi dau asta, tu-mi dai aia”, a declarat Zelenski într-un interviu publicat luni de săptămânalul german Der Spiegel şi ziarele Time, Le Monde şi Gazeta Wyborcza.

El adaugă că ”nu înţelege deloc” acuzaţiile cu privire la un şantaj în acest sens, în cadrul procedurii destituirii din Statele Unite şi că ”nu vrea să dea impresia că suntem cerşetori” în Ucraina.

Scandalul ucrainean a izbucnit în urma divulgării unei convorbiri la telefon între cei doi, la 25 iulie, în care miliardarul newyorkez este suspectat că l-a şantajat pe fostul comediant prin condiţionarea acordării unui ajutor militar american în valoare de aproape 400 de milioane de dolari de lansarea la Kiev a unei anchete cu privire la fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden şi fiul acestuia Hunter Biden, care a lucrat la Burisma.

Ambasadorul american la Uniunea Europeană (UE) Gordon Sondland a declarat în mod clar că este vorba despre un asemenea ”avantaj reciproc”, potrivit ”dorinţei preşdintelui”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.