Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică, într-un nou discurs, că lumea este suficient de puternică pentru a pedepsi Rusia pentru războiul declanşat în urmă cu un an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O conferinţă la scară largă a avut loc cu participarea multor parteneri ai noştri. United for Justice. Pas cu pas, ne îndreptăm spre asigurarea faptului că statul terorist este tras la răspundere pe deplin pentru ceea ce a făcut ţării noastre şi oamenilor noştri. Toţi criminalii ruşi, fiecare organizator al acestei agresiuni, toţi cei care susţin în orice fel războiul împotriva ţării noastre şi teroarea împotriva poporului nostru trebuie să fie pedepsiţi. Şi acesta nu este doar un vis al dreptăţii. Aceasta este o muncă deja în curs. Acestea sunt acorduri la care deja ajungem. Acestea sunt instituţii care lucrează deja şi vor lucra şi mai mult pentru a restabili justiţia, pentru a -i pedepsi pe cei responsabili de agresiune. Lumea este suficient de puternică pentru a pedepsi Rusia pentru război. Şi vom oferi lumii suficient curaj şi instrumente pentru ca pedeapsa să existe. Încrederea noastră în această chestiune creşte în fiecare săptămână. Şi mulţumesc tuturor partenerilor noştri care ajută la construirea unei reţele de cooperare legală pentru a se asigura că verdictele relevante sunt dictate şi implementate”, a spus Zelenski.

El a menţionat eforturile din sectorul energetic şi ceea ce trebuie făcut. “Lucrăm la toate scenariile şi vom face totul pentru a fi gata să ne confruntăm cu orice ameninţare iarna viitoare. În şase luni, sectorul nostru energetic, oficialii guvernamentali, sectorul de securitate şi apărare şi toţi cei implicaţi în implementarea sarcinilor relevante trebuie să facă lucruri foarte specifice. Consolidarea protecţiei instalaţiilor energetice, restabilirea infrastructurii care a fost distrusă de atacurile ruseşti în ultimele şase luni şi oferirea mai multor oportunităţi oamenilor noştri, ca parte a proiectului de descentralizare a sistemului energetic, astfel încât să poată genera şi furniza electricitate pe teritoriul lor privat, la facilităţile lor private”.

Volodimir Zelenski a vorbit şi despre progresele făcute în ultimele zile în privinţa relaţiilor internaţionale: “Au fost reluate contacte la cel mai înalt nivel cu Brazilia. Am vorbit cu noul preşedinte al Elveţiei. Au fost, de asemenea, contacte cu Olanda, Letonia, Estonia, Parlamentul European şi alte instituţii ale UE. În săptămâna trecută, am ajuns la noi acorduri cu toţi, un nou pas către obiectivele noastre comune şi un nou potenţial de cooperare”.

Preşedintele Ucrainei a mai spus că le este recunoscător luptătorilor care apără ţara şi le-a aduus uun omagiu ucrainenilor care luptă în Donbas.

“Şi, desigur, săptămâna aceasta este încă o săptămână în care războinicii noştri şi toţi cei care ajută la apărarea statului au făcut ca victoria Ucrainei să fie şi mai aproape. Au respins atacuri, au distrus ocupantul, au subminat poziţiile inamice şi logistica şi au protejat graniţele şi oraşele noastre. Sunt recunoscător tuturor celor care sunt în prezent în luptă! Mulţumesc tuturor a căror viaţă salvează viaţa Ucrainei! Astăzi aş dori să aduc un omagiu special curajului, puterii şi invincibilităţii războinicilor care luptă la Donbas. Este una dintre cele mai grele bătălii. Dureroasă şi provocatare. Vom rezista, vom alunga invadatorii şi îi vom aduce în faţa justiţiei. Ucraina va ieşi victorioasă!”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.