Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a numit pe Oleksandr Pavliuk, fost prim-adjunct al ministrului apărării, în funcţia de comandant al forţelor terestre ale Ucrainei, funcţie pe care o deţinea generalul Oleksandr Sîrski înainte de a fi numit în fruntea armatei ţării, potrivit unui decret publicat duminică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pavliuk este general-locotenent şi a ocupat funcţia de la Ministerul Apărării timp de un an, după ce Rustem Umerov l-a înlocuit ca ministru pe Oleksii Reznikov.

Sâmbătă, Zelenski a anunţat alte cinci numiri militare de rang înalt, completând o echipă nouă pentru a consolida apărarea Ucrainei împotriva invaziei Rusiei, după aproape doi ani.

CITEȘTE ȘI Zelenski anunţă încă cinci numiri la vârful armatei

Ucraina se confruntă cu un deficit de oameni şi de echipamente în timp ce se îndreaptă spre al treilea an de război, după ce a obţinut puţine câştiguri pe câmpul de luptă pe parcursul anului trecut. De asemenea, se confruntă cu o întrerupere a ajutorului militar din partea Statelor Unite, cel mai mare susţinător al său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.