A patra rundă de negocieri între Ucraina şi Rusia, care avea loc prin videoconferinţă, luni, este ”foarte dificilă”, anunţă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care preconizează un bilanţ al acesteia luni seara, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie să ne ţinem binem şi să ne batem pentru a ajunge la o pace pe care ucrainenii o merită, o pace cinstită, cu garanţii de securitate pentru statul nostru, pentru poporul nostru. Şi pentru a le pune în scris, prin negocieri, nişte negocieri dificile”, afirmă şeful statului ucrainean într-o înregistrare video.

”Rusia continuă să ne distrugă infrastructurile, continuă să ne bată oraşele. Însă vom restaura fiecare stradă, fiecare oraş, fiecare casă, apartament al fiecărui ucrainean”, declară el.

El denunţă din nou invazia rusă în această înregistrare video postată pe Instagram.

”Rusia este o ameninţare la adresa felului nostru de viaţă”, ”sufocarea Ucranei din punct de vedere economic, acesta este unul dintre scopurile pe care Rusia le urmăreşte”, denunţă el.

”În a 19-a zi de război, forţele noastre armate se ţin bine. Ruşii nu ştiu unde că caute ajutor”, cazură el.

Zelenski adresează, de asemenea, un scurt mesaj naţiunii ucrainene, pe care o îndeamnă să nu lase armele.

”Acum, că ocupanţii sunt în continuare pe pământul nostru, trebuie să-i batem, cât de bine putem”, îndeamnă el.

”Vânaţi-i imediat. Apăraţi oraşele, apăraţi satele. Pentru a apăra fiecare metru pătrat al pământului nostru şi fiecare parte a inimii noastre, inima ucraineană. Sufletul ucrainean. Să ne ajutăm unii pe alţii! Să ne ajutăm! Şi să apărăm statul! Împreună om învinge!”, îndeamnă el.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.